17 Φεβρουαρίου 2012

Ρε άι στο διάολο και συ: Τώρα είναι αργά, απαντά ο Γκρούεφσκι για τη συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χαιρέτισε την απόφαση του Λουκά Παπαδήμου «να αποδεχθεί την πρόταση για συνάντηση», παρ' ότι, όπως σημείωσε, «η απόφαση αυτή ήρθε μετά από μακρά αναμονή».

«Σε περίπτωση που ο κ. Παπαδήμος αποδεχόταν τη συνάντηση πριν από έναν και πλέον μήνα, οπότε και είχε αποσταλεί η επιστολή, πιθανότατα θα υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση μέχρι το τέλος της θητείας του.

» Για όλα τα υπόλοιπα θα προβώ σε σχολιασμό αφότου ολοκληρωθεί η συνάντηση. Δεν θα ήταν θετικό πριν συναντηθούμε να προβώ σε εκτιμήσεις για το πώς θα είναι. Παρ' ότι δεν έχουμε υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες, αφήνω εντούτοις να περάσει η συνάντηση και ακολούθως θα προβώ σε σχόλια για το εάν ο χαρακτήρας αυτής της συνάντησης θα είναι ουσιαστικός ή θα πρόκειται για μια συνάντηση πρωτοκόλλου» ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι απέστειλε επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η επιστολή αυτή του κ. Γκρούεφσκι επιδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Τεούτα Αρίφι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαδήμος απάντησε την Πέμπτη στον κ. Γκρούεφσκι και πρότεινε να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.