21 Φεβρουαρίου 2012

Μπαρουέν: «Η Ελλάδα δεν θα τεθεί υπό επιτροπεία»... ΚΡΙΜΑ!

[Κρίμα που δεν θα μπει επίτροπος πάνω από τον Βενιζέλο και τον κάθε Βενιζέλο που αποφασίζει ότι γουστάρει προκειμένου να εξυπηρετήσει την πάρτη του! Χάθηκε μια ελπίδα να βελτιώσουμε το κράτος μας και τις δομές του, και προπάντων τη νοοτροπία του "έλα μωρέ ΄ντάξει! πως κάνεις έτσι"... ]

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν χαιρέτισε ως "ανέλπιστη" τη συμφωνία για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

"Είναι μία πολύ καλή συμφωνία, διότι επιτρέπει την ισότιμη κατανομή του βάρους ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ελληνική πλευρά, ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα", δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν.

"Θεωρώ ότι κανένας υπουργός Οικονομικών που προσήλθε χθες στις 15.30 (στις διαπραγματεύσεις) μπορούσε να φαντασθεί ότι θα κατορθώναμε να περάσουμε από το 129% στο 120,5% του ΑΕΠ (ελληνικού χρέους) το 2020", είπε.

"130 δισεκατομμύρια ευρώ, 120,5%, αυτά είναι στόχοι που ήταν σχεδόν ανέλπιστοι", πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τεθεί υπό επιτροπεία με αυτή τη συμφωνία, αν και η επιτήρηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων θα ενισχυθεί. "Η επιτροπεία είναι μία λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας. Ένας έλεγχος, μία επιτήρηση, μία συνοδεία, συμβουλές, η συνέχιση της παροχής τεχνογνωσίας από την τρόικα, ναι, αλλά επιτροπεία, σε καμία περίπτωση", είπε.