20 Φεβρουαρίου 2012

Θρησκευτικός και πολιτικός έρανος στην Κύπρο για την Ελλάδα

Στις περισσότερες εκκλησίες της Κύπρου, μετά την κυριακάτικη λειτουργία διενεργήθηκε έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων προς την Ελλάδα. Η προσφορά ήταν πράγματι εντυπωσιακή, τη στιγμή που ορισμένες ενορίες δεν περιορίσθηκαν σε έρανο, αλλά διοργάνωσαν και υπαίθριες αγορές με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μία συμβολική κίνηση προς την Ελλάδα, όπως αποκάλυψε στο «Βήμα», ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Δ. Χριστόφιας κ. Γ. Ιακώβου: «Ο Πρόεδρος δεν έχει ακόμα εξωτερικεύσει τις σκέψεις του για τους αδελφούς Ελλαδίτες, αλλά σύντομα θα τις δημοσιοποιήσει», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ιακώβου.

Το φιλανθρωπικό του πρόσωπο έδειξε και ο Δήμος Ιδαλίου. Ο δήμαρχος κ. Λ. Καλλένος ο αντιδήμαρχος και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισαν να δωρίσουν τις απολαβές τους για τον μήνα Φεβρουάριο στον διδυμοποιημένο δήμο των Αχαρνών. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «συμβολική» καλώντας τους δημότες του να πράξουν το ίδιο.
Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε τέσσερις θεατρικούς ομίλους της πόλης να δώσουν από μία παράσταση και όλα τα έσοδα να σταλούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του Δήμου Αχαρνών.

Ακόμα και χαλούμια αποστέλλονται στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ιδαλίου αποφάσισε να προσφέρει μεγάλες ποσότητες γάλακτος, με τις οποίες θα παρασκευαστούν χαλούμια που θα αποσταλούν και αυτά στην Ελλάδα.

Και ενώ οι συγκεντρώσεις χρημάτων για την Ελλάδα συνεχίζονται σ΄ όλη το νησί, μηνύματα (τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά) καλούν τους Κυπρίους να προτιμούν στις αγορές τους τα ελληνικά προϊόντα και να προγραμματίζουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.