16 Φεβρουαρίου 2012

Δηλ. οι Ισπανοί είναι μαλάκ@@ και εμείς έξυπνοι;

Τις επόμενες μέρες θα έρθει πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της, προτεραιότητας της αποπληρωμής του χρέους, που δημιούργησε ο Παπανδρέου τη δεκαετία του 80, όσο και αν κάποιοι γραφικοί λένε ότι το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς αλλά ξεφύτρωσε από μόνο του. Ο λαϊκισμός που  έχει το μυαλό του συνέχεια στη λαμογιά θα επαναστατήσει, αντί να αναρωτηθεί με ποιο τρόπο θα αρχίσουμε να παράγουμε κάτι με προστιθέμενη αξία, πέρα από ντομάτες και αλουμίνιο.

Έχω ξαναγράψει ότι τα σοβαρά κράτη τα έχουν θεσμοθετήσει αυτά  από μόνα τους.

Δείτε πχ. τι έβαλαν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ οι ΙΣΠΑΝΟΙ τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από συμφωνία σοσιαλιστών και συντηρητικών:

the Spanish Constitution was approved by the Parliament in mid-September in order to secure, at the highest legislative level, Spain’s commitment to public budgetary stability. The main points in this amendment are:
  • The principle of balanced structural deficit for the Central Government and the autonomous regions (for local governments, equilibrium is required in the headline balance)
  • Payments regarding interest and amortisations of public debt will have top priority over other public expenditures
  • A specific limit on the public debt over GDP ratio.
http://www.ico.es/web/contenidos/6/2/9970/index

Και για όσους δεν ξέρουν αγγλικά:

Οι πληρωμές που αφορούν τόκους και αποσβέσεις του δημόσιου χρέους θα έχουν προτεραιότητα έναντι των άλλων δημοσίων δαπανών

Δηλ. οι Ισπανοί είναι μαλάκες και  εμείς οι έξυπνοι ή τους έβαλαν κι αυτούς οι Γερμανοί να το κάνουν;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να παράγουμε τίποτα για να είμαστε κύριοι στις υποχρεώσεις μας...

Δείτε την είδηση και σε βίντεο: