28 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι» από το ολλανδικό Κοινοβούλιο στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα

Με τις ψήφους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ενέκρινε το ολλανδικό Κοινοβούλιο το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, με τους βουλευτές να λένε -έστω και διστακτικά- το «ναι» υπογραμμίζοντας πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.
Την Τετάρτη αναμένεται η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο στη Βουλή της Φινλανδίας, το τρίτο «δύσκολο» κοινοβούλιο στην Ευρωζώνη, στην οποία όμως δεν αναμένονται προβλήματα.

«Η Ελλάδα είναι ένα προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης και θα μείνει ένα προβληματικό παιδί προς το παρόν» ανέφερε ενδεικτικά η Έλι Μπλάνσκα φαν ντεν Ούβελ των συμπολιτευόμενων Χριστιανοδημοκρατών.

«Το τίμημα όμως του να την αφήσουμε μόνη της είναι απίστευτα υψηλό και για την ίδια και για την υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων βουλευτών, οι οποίοι -όπως και οι Γερμανοί βουλευτές τη Δευτέρα- υπερψήφισαν το πακέτο επικαλούμενοι τις απρόβλεπτες συνέπειες και τον υψηλό κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην Ευρωζώνη εάν δεν δοθεί η νέα βοήθεια.
Newsroom ΔΟΛ