22 Φεβρουαρίου 2012

Η Μπριζίτ Μπαρντό στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν

Την ακροδεξιά υποψήφια για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν στηρίζει η διάσημη ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό με επιστολή της προς τους γάλλους δημάρχους που έδωσε στη δημοσιότητα.

Με την επιστολή της, η Μπαρντό απευθύνει έκκληση ώστε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου να καταφέρει να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές δημάρχων που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να καταθέσει επισήμως υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

«Με σοκάρει το γεγονός ότι οι γάλλοι δήμαρχοι είναι τόσο ψυχροί, και δεν έχουν την εντιμότητα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά της Μαρίν Λεπέν. Είναι υποψήφια πρώτης γραμμής, υποστηρίζει τα ζώα και έχει το θάρρος να ηγηθεί της χώρας μας, της Γαλλίας, στη θέση που της αξίζει στον κόσμο» αναγράφεται στην επιστολή της παλαίμαχης ηθοποιού.

Η έκκληση της Μπαρντό, φανατικής ακτιβίστριας υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, έρχεται αφότου η Λεπέν κατήγγειλε ότι σε όλη την περιφέρεια του Παρισιού διατίθεται χωρίς καμία εξαίρεση μόνο κρέας τύπου χαλάλ που προέρχεται από ζώο που έχει σφαγιαστεί με το παραδοσιακό ισλαμικό τελετουργικό, δηλαδή με χάραξη στο λαιμό, κάτι πολύ οδυνηρό για τα ζώα.