03 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ευρωπαίοι βρήκαν το αντίστοιχο του ΜΑΛΑΚ@@: «Γάλλος Παπανδρέου» ο Ολάντ

«Γάλλο Παπανδρέου» χαρακτήρισε τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί.

Ο υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ζαν Λεονετί, έκανε αυτή τη σύγκριση, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο jdd.fr, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας «έθεσε εν αμφιβόλω μία συνθήκη», με την ανακοίνωση δημοψηφίσματος.


«Υπάρχει ένας ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση μία ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο Γάλλος Παπανδρέου. Και όλοι γνωρίζουμε καλώς ποιο τέλος είχε εκείνος», τόνισε ο Λεονετί.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θεωρείται επικρατέστερος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί τη μελλοντική ευρωπαϊκή συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, η οποία θα υπογραφεί τον Μάρτιο, εάν δεν εμπεριέχει στους όρους της τη διάσταση της ανάπτυξης.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 31 Οκτωβρίου για τη συμφωνία που είχε συναφθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με το ελληνικό χρέος, άπαντες οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν δηλώσει έκπληκτοι. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Παπανδρέου παραιτήθηκε, αφήνοντας την εξουσία σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.