14 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν να στείλουν δική τους «τρόικα» στην Ελλάδα

Τη δική τους τρόικα θέλουν να στείλουν οι Σοσιαλιστές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με σκοπό να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα ώστε να αναστραφεί η σοβαρή ύφεση που προκαλείται από τη σημερινή λιτότητα. Αυτό δήλωσε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστη. Ενώ θεωρούμε θετικό το ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αποδεχτεί το πακέτο μέτρων, εμείς, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, εξακολουθούμε να μη συμφωνούμε με τα μέτρα που αυτό περιέχει» τόνισε ο κ. Σβόμποντα.

«Αντί να προσφέρουμε μόνον σκληρά μέτρα λιτότητας στους ανθρώπους, πρέπει να επιδιώξουμε μια εναλλακτική έξοδο από την κρίση βασισμένη σε μέτρα που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον ελληνικό λαό και με τους ειδικούς στην Ελλάδα. Έχουμε, συνεπώς, αποφασίσει να στείλουμε μια εναλλακτική "τρόικα" στην Ελλάδα. Αυτή θα συμπεριλαμβάνει τρία υψηλού επιπέδου και έμπειρα μέλη της Ομάδας μας που θα βρουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις για τους ανθρώπους εκεί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στις νέες υποβαθμίσεις ευρωπαϊκών χωρών από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο κ. Σβόμποντα είπε ότι «έχει πλέον γίνει συνήθεια οι ευρωπαϊκές χώρες να υποβιβάζονται πάντα λίγο πριν τις συνεδριάσεις ή τις συζητήσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε.. Πόσο καιρό λοιπόν θα πάρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει δε λειτουργεί στην Ευρώπη;».