04 Φεβρουαρίου 2012

Γύφτοι πήραν στο κυνήγι και πυροβόλησαν οπαδούς του ΠΑΟ

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό έξαρσης αθλητικής βίας που επικρατεί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα, μόνο οι επιθέσεις από καταυλισμούς Ρομά έλειπαν από το δύσμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου αυτοκίνητα που μετέφεραν εκδρομείς οπαδούς του Παναθηναϊκού που κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θήβας (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) δέχτηκαν πετροπόλεμο στον κόμβο προς Θήβα.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, το όλο σκηνικό ξεκίνησε όταν ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ενοχλήθηκαν από μία τεράστια σημαία που βρισκόταν σε μία παράγκα του καταυλισμού και προσπάθησαν να την κατεβάσουν.

Τότε, κάποια άτομα (ανήλικα στην πλειοψηφία τους) που μένουν στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Πυρί, επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και στα ΙΧ για να ακολουθήσει σύρραξη που είχε ακόμα χειρότερη εξέλιξη.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Ρομά επέστρεψαν στον χώρο του επεισοδίου με γονείς και συγγενείς τους, οι οποίοι κρατούσαν τουφέκια και κυνήγησαν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ σύμφωνα με στοιχεία από το ΕΚΑΒ από τους πυροβολισμούς υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός πολίτη, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ η κυκλοφορία που είχε διακοπεί προσωρινά, γινόταν από παρακαμπτήριες οδούς.