09 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Κουτσούκος: Να και ένας που παραιτήθηκε!...Από υφυπουργός μόνο και όχι από βουλευτής... μην το παραξηλώσουμε κιόλας

[Λέτε να βρισκόμαστε μπροστά από σχέδιο: "Να παραιτούνται ένας ένας οι ΠΑΣΟΚοι για τα μέτρα που πήρε ο Σαμαράς"... μη γελάτε... όλα να τα περιμένεις από αυτούς!]

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, γνωστοποιώντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος.

Παραιτείται όμως μόνο από υφυπουργός και παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα καταψηφίσει την Κυριακή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι παραιτήθηκε γιατί δεν μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν, τα οποία χαρακτηρίζει "οδυνηρά για τους εργαζομένους".


"Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους" σημειώνει ο κ. Κουτσούκος.


Και προσθέτει: "Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο".


"Έτσι -πρισθέτει- επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του ΔΝΤ, το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση".


Ακολούθως, ο κ. Κουτσούκος σημειώνει ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησε ως υφυπουργός Εργασίας και εξαπολύει πολιτικά πυρά σημειώνοντας: "Οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει".

Ο Γιάννης Κουτσούκος εκλέγεται βουλευτής Ηλείας από το 2000. Νωρίτερα είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ