02 Φεβρουαρίου 2012

Από Δευτέρα κρίνονται όλα για τη χώρα

Σύμφωνα με το Reuters [πάντως η χθεσινή τους πρόβλεψη ότι θα ανακοινώνονταν η συμφωνία για το PSI πήγε άκλαυτη... μιας και όπως είχαμε γράψει τίποτα δεν θα ανακοινωθεί αυτή τη βδομάδα αλλά την επόμενη όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας], που επικαλείται κοινοτικές πηγές, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το πιο κρίσιμο Eurogroup για την τύχη της Ελλάδας.

Προσέξτε τι θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών που θα κρίνει το μέλλον μας :

- Το νέο δάνειο διάσωσης προς την Ελλάδα
- Το τελικό σχέδιο κουρέματος του ελληνικού χρέους
- Το ύψος του haircut στα ομόλογα και η τυχόν συμμετοχή της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης
- Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση και ιδίως το εαν θα είναι αρκετά


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προηγηθεί σύσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών στις 10:00 εως 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Ρεν : Άργησε το κούρεμα – Γιούνκερ : Τεράστιες οι Ελληνικές προσπάθειες


Τρανές αποδείξεις για το πόσο φλέγεται όλη η Ευρώπη από την ελληνική κρίση, είναι οι νέες δηλώσεις από τους Όλι Ρεν και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Φινλανδός επίτροπος δείχνει πόσο αγωνιά για την επίσπευση και κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα λέγοντας ''οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ έχουν καθυστερήσει πολύ.Πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των ερχόμενων ημερών''.

Σχδόν ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Eurogroup παραδεχόταν τις τεράστιες ελληνικές προσπάθειες των 2 τελευταίων ετών και τόνιζε : ''Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ είναι εξαιρετικά δύσκολες".

newsit.gr