02 Φεβρουαρίου 2012

Γίνεται το χάπενινγκ φασολάδα;

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στους “αντιεξουσιαστικούς”, “αντιρατσιστικούς” και “αναρχικούς” κύκλους και μεγάλο ταράκουλο έπιασε πολλές ¨ΜΚΟ“, διάφορα “Φόρα”, “Συνιστώσες” και “Παρατηρητήρια“: Ο τρελλο-Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Τζώρτζ Σόρος για οικονομική τρομοκρατία.


Η αγωνία είναι πλέον ζωγραφισμένη στα πρόσωπα πολλών “αντιρατσιστών” καθώς η σοβαρή εξέλιξη ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα στην ομαλή μισθοδοσία τους από τον Πατερούλη Τζόρτζ.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, μια ΜΚΟ αναγκάστηκε να διακόψει στη μέση πολυπολιτισμικό χάπενινγκ όπου τα μέλη της παρακολουθούσαν χαρούμενους λιθοβολισμούς βιασμένων γυναικών από πολυπολιτισμικούς πολυμετανάστες σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αλληλεγγύης και ανταλλαγής πολυπολιτισμικών χάπενινγκ ανάμεσα σε Αθήνα και Ισλαμαμπάντ.

Στα πέριξ της Πρεσβείας (μία είναι η πρεσβεία) επικρατεί προβληματισμός. Διότι τί νόημα έχει η πολυπολιτισμικότητα αν δεν πίπτει το ντόλλαρ; Τί να τα κάνεις το χάπενινγκ χωρίς επιδότηση; Μπορείς να βράσεις το χάπενινγκ να το κάνεις φασολάδα; Δεν γίνεται.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και όλα τα Παρατηρητήρια κρατούν την ανάσα τους αναμένοντας τις εξελίξεις καθώς το μέλλον (και οι μεζονετούλες) τους είναι αβέβαιο.

http://amantomatimou.wordpress.com/