08 Φεβρουαρίου 2012

Τα έχουμε γαμήσ@@ όλα: Προς αναβολή το Eurogroup... απορώ πως μας ανέχονται ακόμα

[Αλλά ξέχασα: θέλουν τα πετρέλαια μας και τον ήλιο μας και δεν μπορούν να τα αγοράσουν...]

Το θέατρο του  παραλόγου παίζεται πλέον και στις Βρυξέλλες, όπου άπαντες περιμένουν εναγωνίως τον … λευκό καπνό από το Μαξίμου και τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συγκαλέσουν τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και να οριστικοποιήσουν τα επόμενα βήματα στην Ευρωζώνη.

Ενδεικτικό αυτού  είναι και η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πως δεν ξέρει αν τελικώς θα συνεδριάσει το βράδυ της Πέμπτης το Eurogroup!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, τόνισε ότι θα λάβει αποφάσεις για τη συνεδρίαση απόψε το βράδυ και αναλόγως εάν στο ενδιάμεσο οι Έλληνες θα έχουν επιτέλους λάβει τελικές αποφάσεις!

Κάτι ανάλογο είπε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του  επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, λέγοντας πως «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ελληνικών αρχών», τονίζοντας πως η Κομισιόν «αναμένει ένα επιτυχές αποτέλεσμα από τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας» και καταλήγοντας στο ότι «μόνο όταν υπάρξει αποτέλεσμα θα μπορέσει να γίνει συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων στο Eurogroup»!