18 Φεβρουαρίου 2012

Goldman Sachs: Διαφωνία Merkel-Schaueble για την Ελλάδα-Είναι έτοιμη η Merkel να ρισκάρει δεκάδες γερμανικά δις για να περισώσει τις ελληνικές συντάξεις ή όχι;

Μήλον της έριδος μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου, A. Merkel και του υπουργού Οικονομικών της, W. Schaueble τείνει να εξελιχθεί η Ελλάδα, αναφέρει σε νέα έκθεσή της η Goldman Sachs, ενώ απομένουν μόλις τρία 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου αναμένεται να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, την ώρα που η Merkel φαίνεται να ανησυχεί για τους κινδύνους μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο Schaueble μοιάζει να εκτιμά ότι η περιχαράκωση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προβλημάτων είναι εφικτή.

Η Goldman Sachs εστιάζει στο γεγονός πως ο Γερμανός αξιωματούχος δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνεχίζει ο οίκος, είναι ότι στην τρέχουσα συγκυρία η Merkel βρίσκεται σε μια διάθεση να παράσχει σωτηρία και διάσωση...

Τώρα θα αποδειχθεί αν μιλάει σοβαρά και αν πραγματικά είναι πρόθυμη να ρισκάρει δεκάδες δισ. γερμανικών κεφαλαίων για να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις των Ελλήνων, καταλήγει η Goldman.

www.bankingnews.gr