17 Φεβρουαρίου 2012

Αγχώνονται στο MEGA γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει γρήγορα αρχηγό

Από aixmi.gr του MEGA:

Συνεδρίασαν οι «κεφαλές» του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, και εκτίμησαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού!


Πιστεύουν, δηλαδή, ότι η 18η Μαρτίου (άντε η 11η) -σε 30 μέρες από τώρα- είναι κατάλληλος χρόνος για να αρχίσει η ανασυγκρότηση του κόμματος ενόψει εκλογών.

Όλα αυτά την ημέρα που η VPRC έδινε στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ μόλις 11% και το κατέτασσε στην 5η θέση (πίσω από ΝΔ, Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ και Σύριζα). Αλλά και τα γκάλοπ των προηγουμένων ημερών το έφεραν μεταξύ 8% και 12% -σταθερά κάτω απ’ το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του 1974.

Τι άλλο πρέπει να γίνει, άραγε, για να καταλάβουν ότι το βαπόρι βουλιάζει και ότι με τη στάση τους το σπρώχνουν να πάει μιά ώρα αρχύτερα;

Μάλλον δε χρειάζεται να γίνει τίποτα περισσότερο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ευτυχισμένο κόμμα -όπως ήταν και οι επιβάτες της πρώτης θέσης του Τιτανικού, που χόρευαν αμέριμνοι ενώ το υπερωκεάνιο έπεφτε στο Παγόβουνο.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της VPRC γράφει στα «Επίκαιρα» ότι, όσο καθυστερεί η ανάδειξη νέου αρχηγού, τόσο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ -ο ίδιος το βλέπει να προσγειώνεται σε εκλογικό ποσοστό 13 με 14%, δεδομένου ότι ο νέος πρόεδρός του (πιθανότατα ο Βαγγέλης Βενιζέλος) δεν θα έχει δυνατότητα να αλλάξει απολύτως τίποτα.