22 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: «Παράφωνος» Έλβις ο Τσίπρας

Στα κόμματα της Αριστεράς στρέφει τα βέλη του αυτή τη φορά το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με αφορμή τη δημοσκοπική τους άνοδο, στοχεύοντας ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν διστάζει να παρομοιάσει με έναν «αποτυχημένο» Έλβις Πρίσλεϊ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σκληρά μέτρα λιτότητας πυροδότησαν τη μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974. Αυτό που φαίνεται όμως να ανησυχεί την αρθρογράφο είναι η στροφή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις των Ελλήνων πολιτών προς τα κόμματα της Αριστεράς.

Η επίθεση επικεντρώνεται στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Η αρθρογράφος, αναφερόμενη σε πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στο Περιστέρι, γράφει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα καμαρωτός, όπως ο Έλβις στο σκηνή. Όμως, μόλις αρχίζει να μιλά, εξαφανίζονται όλα τα ίχνη νεότητας από το πρόσωπό του».

Φορώντας μαύρο κοστούμι και μοβ πουκάμισο, «γαυγίζει» στο μικρόφωνο, χτυπά το χέρι του, φωνάζει «Δεν είμαστε γερμανική αποικία». Το πλήθος ανταποκρίνεται με χειροκροτήματα.

Κατά το Spiegel, η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα συνδέεται με την «ξεροκεφαλιά» του, το «ύφος» στην πολεμική του και την έλλειψη αυτοκριτικής του.

Θέλει να παραμείνει η Ελλάδα «ένα συστημικό πρόβλημα για την Ευρώπη» και εντός ευρωζώνης, ώστε να εξασφαλίσει τα πακέτα βοήθειας, λόγω του φόβου των Ευρωπαίων επέκτασης της κρίσης από μια ελληνική χρεοκοπία. «Εκεί στοιχηματίζει ο Τσίπρας. Είναι ένας ωμός, εκβιαστικός τρόπος σκέψης», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια αναφέρεται και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι το παρόλο που αντιτίθεται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στους όρους της νέας δανειακής σύμβασης, θέλει έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, «πιστό στις σταλινικές του παραδόσεις». Οπότε, αποκλείεται έτσι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας της Αριστεράς.

«Το δίδαγμα που προκύπτει συνοψίζεται σε δύο λέξεις: τα πάντα ρει. Καμία άλλη έκφραση δεν μπορεί να περιγράψει επαρκέστερα την κατάσταση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή», καταλήγει το Spiegel.

newsbomb.gr