23 Φεβρουαρίου 2012

Με τον Μουρίνιο τα έβαλαν οι ομοφυλόφιλοι :) (video)

Οι εχθροί δεν έλειψαν ποτέ από τον κ. Ζοζέ Μουρίνιο. Οι τελευταίοι που τα έβαλαν με τον πορτογάλο προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ομοφυλόφιλων. Αφορμή η φράση...
«αδελφές» που χρησιμοποίησε ο «special one» για να χαρακτηρίσει τους αξιωματούχους του αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την περασμένη Τρίτη. Ο πορτογάλος τεχνικός την παραμονή του αγώνα εμφανίστηκε στην προπόνηση και ενώ τον ακολουθούσε τηλεοπτική κάμερα εκτόξευσε τη φράση «και αυτές οι αδελφές δεν μας έχουν πει με ποια μπάλα θα παίξουμε», καθώς δεν είχε μάθει ακόμη αν ο αγώνας θα γίνει με πορτοκαλί ή με κανονική μπάλα.

Η συν-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ομοφυλόφιλων κυρία Λουίζ Ενγκλεφιλντ κάλεσε την UEFA να ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Μουρίνιο και να τον τιμωρήσει. «Η ομοφοβία είναι απαράδεκτη για καθένα στο ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο από ένα από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα του αθλήματος. Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που ο κ. Μουρίνιο χρησιμοποίησε ομοφοβικούς όρους στη διάρκεια της εργασίας του» δήλωσε η κυρία Ενγκλεφιλντ προσθέτοντας μάλιστα ότι: «είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι αυτά τα σχόλια έγιναν στη διάρκεια της εβδομάδας που υπήρχε καμπάνια με θέμα "Διεθνές Ποδόσφαιρο κατά της Ομοφοβίας". Σαν συνεργάτες του δικτύου FARE (σ.σ. πρόκειται για οργάνωση κατά των διακρίσεων στον αθλητισμό) καλούμε την UEFA να πάρει μέτρα και να επιβάλει τις αρμόζουσες ποινές».



ΤΟ ΒΗΜΑ