29 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

Η Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη καθημερινά, συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Τομέας Πολιτισμού της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνουν εκδήλωση...
η οποία θα προσφέρει την ευκαιρία σε εν ενεργεία και εν δυνάμει χρήστες και συγγραφείς της εγκυκλοπαίδειας για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στο ΟΝΝΕΔ Openplace (Μεσογείων 15, Αθήνα, 1ος όροφος) στις 17.30.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια δράση από πολιτική νεολαία και φοιτητική παράταξη. Στόχος της είναι η ένταξή της σε μια ευρύτερη σειρά πρωτοβουλιών που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο του έργου “Δες την Ψηφιακά 2.0”. Ένα μέρος του έργου είναι η προσπάθεια εμπλουτισμού της ελληνικής Wikipedia.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας όπως επίσης και εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων. Παράλληλα, θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΟΝΝΕΔ (2111883300) και να φέρουν μαζί τους τον φορητό τους υπολογιστή.