21 Μαρτίου 2012

Άλλοι 5 γιατροί "στη φάκα";


Άλλοι 5 γιατροί  στη φάκα ;
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση των επίορκων γιατρών στο ΙΚΑ του Ηρακλείου, καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν και άλλους πέντε να έχουν χορηγήσει χιλιάδες αναρρωτικές άδειες τα τελευταία χρόνια.

Κλιμάκιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας γύρισε από την Κρήτη με στοιχεία-φωτιά για τη δράση του κυκλώματος, ενώ το ΣΔΟΕ θα περάσει από κόσκινο τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι επίορκοι γιατροί -οι οποίοι ήταν κυρίως ορθοπαιδικοί- έδιναν με το αζημίωτο όσες μέρες αναρρωτικής άδειας ζητούσαν οι ασφαλισμένοι. Για παράδειγμα, ένας μόνο γιατρός στο υποκατάστημα του Ηρακλείου:
  • Το 2008 έδωσε 2.027 ημέρες αναρρωτικής άδειας
  • Το 2009 έδωσε 8.860 ημέρες
  • Το 2010 έδωσε 3.500 ημέρες και
  • Το 2011 έδωσε 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας.
Το "όργιο" της απάτης αποτυπώνεται και στη δράση ενός άλλου γιατρού, ο οποίος μέσα σε 6 χρόνια έδωσε στα μέλη της ίδιας οικογένειας 1.683 ημέρες αναρρωτικής άδειας και το ΙΚΑ πλήρωσε συνολικά 100.000 ευρώ.

Συνολικά, ο αριθμός των γιατρών που... πιάστηκαν στη φάκα των ελεγκτών φτάνει τους 8, ενώ ήδη για τους δύο πρώτους γιατρούς που βρέθηκε να έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς με 2 εκατ. ευρώ, έχει δοθεί εντολή να τους αφαιρεθεί το συνταγολόγιο και θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Την ίδια ώρα, κυκλώματα έχουν εντοπιστεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως δηλώνει στο MEGA ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, στον Οργανισμό περιμένουν αναφορές απ' όλη την Ελλάδα, ωστόσο έχουν επικεντρωθεί σε μερικές περιοχές οι οποίες δείχνουν πολύ μεγάλη αύξηση στις αναρρωτικές άδειες και οι οποίες είναι "περίπου 10".

Στο φως έρχονται και νέα στοιχεία για το όργιο σπατάλης που γινόταν με τις προμήθειες του ΙΚΑ. Όπως δήλωσε στο MEGA ο κ. Βουδούρης, οι ελεγκτές εντόπισαν μεγάλες ποσότητες υλικών που είχαν αγοραστεί για μία οδοντιατρική κλινική που είχε σχεδιαστεί αλλά δεν λειτούργησε ποτέ...

megatv.com