14 Μαρτίου 2012

Ναι απ' όλα τα κόμματα στην πρόταση νόμου 75 βουλευτών για το «πόθεν έσχες»-Πέρασε η πρόταση ΝΔ για έλεγχο όλων από το 1974[Δηλ. θα ελεγχθεί ο Πάγκαλος από το 1977 και θα βρεθεί ότι η αύξηση περιουσίας του είναι νόμιμη;]

Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση σε δεύτερη ανάγνωση, της πρότασης νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση του νόμου περί «πόθεν έσχες», η οποία συνάντησε την καθολική αποδοχή όλων των κομμάτων, που συμφώνησαν επί της αρχής, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους.

Στην πρόταση νόμου, ενσωματώθηκε πλήρως η διάταξη της ΝΔ που προβλέπει τον επανέλεγχο των πολιτικών προσώπων, που ανέλαβαν αξίωμα από το 1974 μέχρι το 2010, ενώ συμφωνήθηκε να γίνουν δεκτές και νέες βελτιωτικές αλλαγές, κατά τη συζήτηση της, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θετικά εμφανίστηκαν επί της αρχής και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ συμφώνησε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι είναι θετική οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενισχύει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Δημητρακόπουλος: Καμία παράβαση, πέραν της εκπρόθεσμης υποβολής «πόθεν έσχες»

Η έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών διαπιστώνει ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση νόμων, εκτός από την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης, τονίζει ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα λόγω μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες».
Επαναλαμβάνει ότι «η μοναδική αιτία για την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης (αυτής), μόνη φορά, μετά από 16 χρόνια ανελλιπούς κατάθεσης, είναι αποκλειστικά και μόνον σοβαροί ειδικοί προσωπικοί λόγοι, τους οποίους έθεσα υπόψη της Βουλής, ο σεβασμός μου προς την οποία είναι δεδομένος».