06 Μαρτίου 2012

Μπαγίς για προσάρτηση Κατεχομένων: Διαψεύδει... επιβεβαιώνοντας

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που σημειώθηκε, και στα Κατεχόμενα, από τις δηλώσεις του περί προσάρτησης της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία, ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε μεν ότι οι επίμαχες δηλώσεις παρερμηνεύτηκαν, ωστόσο αμέσως μετά άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο.


Ειδικότερα, ο Μπαγίς επιτέθηκε σε ΜΜΕ των κατεχομένων και σε κόμματα της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης που διοργάνωσαν διαδηλώσεις κατά των αναφορών του περί προσάρτησης.

«Με θλίβει να βλέπω κάποιους κύκλους που υποστηρίζουν τους ελληνοκυπρίους, να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις μου με συγκεκριμένο τρόπο επιλέγοντας και τονίζοντας μόνο κάποια αποσπάσματα» υποστήριξε ο Μπαγίς.

«Ο μόνος στόχος μας είναι η επίλυση του ζητήματος, μια λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, ώστε η ενωμένη Κύπρος να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ τον Ιούλιο» δήλωσε. «Αλλά σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, όλες οι επιλογές είναι υπό εξέταση» πρόσθεσε με νόημα ο τούρκος υπουργός.

«Κυνική και προκλητική δήλωση που φανερώνει ότι η Τουρκία προωθεί το στόχο της διχοτόμησης και της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο», χαρακτήρισε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου τη δήλωση Μπαγίς τη Δευτέρα.