17 Μαρτίου 2012

Βάφτιζαν τη μίζα... κίνητρο


Βάφτιζαν τη μίζα... κίνητρο

Μεγαλώνει σχεδόν καθημερινά η λίστα με τους επιχειρηματίες που είχαν πέσει θύματα του "αμαρτωλού" τμήματος επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Στα δίχτυα του κυκλώματος έπεσε και ο Γιώργος Διαμαντής, ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογισμικού, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο":
"Από την αρχή όταν υποβάλαμε την επένδυση η οποία σημειωτέον ήταν άριστη από άποψη τεχνολογίας, όπως και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας ήταν άριστα, δηλαδή βαθμολογείτο με άριστα, αυτό φαίνεται και από το μηχανογραφικό δελτίο που υποβάλει στην επένδυση, ζητήθηκε ένα ποσό".


Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο τον Ιούλιο του 2008, ο φάκελός της όμως δεν προχώρησε ποτέ από την στιγμή που ο επιχειρηματίας δεν έδωσε σε υπαλλήλους του τμήματος ιδιωτικών επενδύσεων κίνητρο... δηλαδή την απαιτούμενη μίζα.


Ο επιχειρηματίας, Γ. Διαμαντής, είπε πως τελικά το 2009 οι επίορκοι υπάλληλοι στηριζόμενοι σε παλιά υπουργική απόφαση απέρριψαν την επένδυση. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή και τους ζήτησε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και να πέσει άπλετο φως στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.


"Την άλλη εβδομάδα, θα συγκροτήσουμε μικτά συνεργεία ελέγχου γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολος ο έλεγχος, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ψάξεις το πόθεν έσχες 50 ανθρώπων και θα απαιτήσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο κ. Ρακιτζής.


Η έρευνα στο πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων του τμήματος ιδιωτικών επενδύσεων θα γίνει σε βάθος 7ετιας και όπου διαπιστωθούν εισοδήματα που δεν έχουν δηλωθεί θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και ποινικές διώξεις.

megatv.com