10 Μαρτίου 2012

«Να το ρουσφέτι κ’ η ελληνικούρα… Με κείνα μας χαλάσαν.»

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν»

Η θεωρία της «μικράς και εντίμου Ελλάδος» είναι πέρα για πέρα αντίθετη προς τους νόμους της γεωπολιτικής. Στη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, στην κρίσιμη γεωστρατηγικά αυτή θέση, πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κανένα «μικρό και… έντιμο» κράτος. Η Ελλάδα ή θα είναι μεγάλη και κυρίαρχη ή δεν θα είναι καθόλου Ελλάδα.
Σε έναν κόσμο που συνεχώς δραματικά αλλάζει, η Ελλάδα, την ίδια ώρα που καίγονται τα σπίτια μας, τραγουδά. Μέσα σε έναν κόσμο που δραματικά αλλάζει, η Ελλάς θλιβερός παρίας με δόγμα της απαράβατο την γεωπολιτική της εθελοδουλείας: Πρέπει να είμαστε με τον κυρίαρχο των θαλασσών… Και πότε αλήθεια θα είμαστε ελεύθεροι σαν Πατρίδα, αφού και εμάς η μοίρα μας έταξε να είμαστε δύναμη ναυτική; Είναι η μοίρα της Ελλάδος να είναι θλιβερός κομπάρσος των παγκόσμιων γεγονότων; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο Περικλής Γιαννόπουλος, που πριν από 100 ολόκληρα χρόνια, χρόνια θανατερής σιωπής, όπου κανένας δεν τον άκουσε, έγραφε:

«ΕΛΛΗΝΑΔΕΣ Μπακαλευόμενοι παντού της Γης, αν δεν ξαναβρεθείτε γρήγορα σε ανάλογον υψηλή με τη Βυζαντινή Θέσι: ΕΙΣΘΕ ΧΑΜΕΝΟΙ. Δεν είνε στο χέρι Σας να εκλέξετε τίποτα. Ή θα είσθε εις την πρώτην Γραμμή του Πολιτισμού, μεταξύ των Πρώτων Πρωταγωνιστών ή στον ΠΑΤΟ της Οικουμένης».

Πως φθάσαμε στο σημείο αυτό; Πως οδηγηθήκαμε στο σημερινό κατάντημα και τον κατήφορο; Μας τα λέει ο Κωστής Παλαμάς με τους παρακάτω φλογερούς του στίχους:

“Τα κεφάλια του Γένους και του Κράτους

ο βουλευτής κι ο Δάσκαλος. Τα πιάσαν

όλα τα πόστα! Νους, καρδιά, δικά τους.

Δέσαν το νου την καρδιά τη ντροπιάσαν

Να το ρουσφέτι κ’ η ελληνικούρα,

τ’ άρματά τους. Με κείνα μας χαλάσαν.

Η σκέψη νούλα, η τέχνη πατσαβούρα.

Ο ψευτοαττικιστής κι ο ψηφοφόρος…

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ”

http://xryshaygh.wordpress.com/