14 Μαρτίου 2012

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Το επιβεβαιώνει και ο εισαγγελέας! Επιμένουν ακόμα οι ΠΑΣΟΚοι στο "να μιλήσει ο Καραμανλής";

[Φαντάζεστε πχ. την άνοιξη του 2010 όταν τα γνωστά παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ, σαν το Χατζηνικολάου τσίριζαν "να μιλήσει ο Καραμανλής", να είχε βγει όντως ο Καραμανλής και να είχε πει: "υπήρχε σχέδιο δολοφονίας μου και αφού δεν είχα τη στήριξη των Ελλήνων αναγκάστηκα να την κάνω";;;; Φαντάζεστε...
τι ντομάτα θα είχε φάει για κάτι που όπως αποδεικνύεται πλέον ισχύει;;; Και ακόμα είμαστε στην αρχή του δρόμου των αποκαλύψεων....]


Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας στο πλαίσιο του οποίου εντάσσονταν και επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επιβεβαιώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η οποία μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων.


Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε καταγγελθεί μέσα από δημοσιεύματα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι είχε εκπονηθεί σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, προκειμένου να εμποδιστεί η ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε.

Μετά από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων η Εισαγγελία κατέληξε την Τετάρτη στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για: Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (συνομωσία) σε διατάραξη ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Η εισαγγελική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Σπύρο Ορνεράκη, ενώ εξετάστηκαν ως μάρτυρες αξιωματικοί της ΕΥΠ, πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας και πρόσωπα από την ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δημοσιευμάτων η αποκάλυψη του σχεδίου ήρθε με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που ανέφεραν σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην ύπαρξη συγκεκριμένων ενεργειών που προετοίμαζαν το έδαφος για την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος. Μεταξύ αυτών, οι εισαγγελικές αρχές, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν, εκτιμούν ότι είναι και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, τα οποία ακολούθησαν τη δολοφονία του 16χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, όπως και άλλα περιστατικά βίας.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα πρόσωπα που εμπνεύστηκαν και οργάνωσαν το συγκεκριμένο σχέδιο.

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα

Υπενθυμίζεται ότι τότε το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» είχε προχωρήσει σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας άκρως απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου «Πυθία Ι», στόχος του οποίου ήταν η δολoφονία του Κώστα  Καραμανλή.

Τα έγγραφα αυτά περιέχουν αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας). Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο, «Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα  ατόμων της FSB, που δραστηριοποιούνταν από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε γεγονότα που οδηγούν σε ενδείξεις για ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι είχε βρεθεί όχημα μέσα στο οποίο υπήρχαν χάρτες με λεπτομερή καταγραφή της διαδρομής από το Μέγαρο Μαξίμου στη Ραφήνα, ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του Κ. Καραμανλή, κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ, συστήματα επικοινωνίας - συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ, όπλα τύπου καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, τηλεχειριστήριο, τρόφιμα, σκηνές και στρατιωτική εκρηκτική ύλη C-4.

Τι περιελάμβανε το «Σχέδιο Πυθία 1»

Η επιχείρηση δολοφονίας του κ. Καραμανλή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ειδικότερα, το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου

Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ' οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας

Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες

Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική