16 Μαρτίου 2012

Δ. Δώλης: Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα μείνει ανοιχτό μέχρι να λυθεί «είτε έτσι, είτε αλλιώς» δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο κ. Δόλης - μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο- συμφώνησε με τον κ. Καρατζαφέρη ότι...
«κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσει και κλείσει το θέμα ή έτσι ή αλλιώς», προσθέτοντας ότι καταβάλλει προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό. Μάλιστα σημείωσε ότι πρέπει και το παρόν κοινοβούλιο και στο μέλλον να αποφασιστεί τι θα γίνει με το θέμα και να μην κλείσει όπως θέλουν μερικοί. «Δεν θέλω να σας πάω σε νομικές αερολογίες αλλά όσο εξαρτάται από μερικούς από εμάς, το θέμα θα μείνει ανοιχτό μέχρι να καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Διαχρονικές ευθύνες, αλλά και βολές κατά της παρούσας κυβέρνησης για τη μη επίλυση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης επικρίνοντας και την απουσία του πρωθυπουργού στον οποίο απευθυνόταν η ερώτηση, και τον χαρακτήρισε κρυπτόμενο. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε λόγο για φόβο και πανικό και αναφερόμενος και στην αναβολή της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το ζήτημα κατηγόρησε τους συναρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο, Δήμα και Παπαϊωάννου ότι τ»ο έβαλαν στα πόδια και κρύβονται». «Εδώ δεν είναι «επιτροπάτο» εδώ είναι χαλίφηδες που τρέμουν και ξεγυμνώνονται μπροστά στο φόβο της Μέρκελ. Κάποιος να σηκώσει ανάστημα και να μην κρύβονται όλοι πίσω από τη φούστα της κας Μέρκελ» είπε χαρακτηριστικά.