12 Μαρτίου 2012

Φτάνει στην Αθήνα σήμερα ο Χ. Ράιχενμπαχ... μαζί με τα Τάγματα Εφόδου

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, προκείμενου να παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ο κ. Ραίχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώ θα συναντηθεί και με κοινωνικούς φορείς.


Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει την έκθεση προόδου της Ομάδας Δράσης, με τον απολογισμό και τα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, που έχουν καθοριστεί μαζί με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στα μέσα Μαΐου θα είναι έτοιμη η έκθεση που θα συνταχθεί από κοινού με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν και θα αφορά τα νέα μέτρα ύψους 10,6 δισ. ευρώ, που πρέπει να ληφθούν την περίοδο 2013-14.

Θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καταργήσεις φορέων, μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, φάρμακα και δημόσιες επενδύσεις, καθώς και φορολογική μεταρρύθμιση.

Επίσης, στο τέλος του μήνα αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι περίπου 40 εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι θα εγκατασταθούν μόνιμα στα υπουργεία. Εξήντα ακόμη άτομα θα ασχολούνται αποκλειστικώς με την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες και θα ενισχύονται από τους εμπειρογνώμονες που στέλνουν τα κράτη - μέλη για τεχνική βοήθεια.