04 Μαρτίου 2012

Διαμαντοπούλου λέει ότι θέλει να ακούσει ο λαός: "Έκανα λάθος"

«Αντέδρασα εν θερμώ» είπε η υπουργός Παιδείας, ζητώντας συγγνώμη για την αντίδρασή της στο θέμα με τους μαθητές που μούτζωσαν τους επίσημους κατά την παρέλαση στα Γιάννενα. Στις 22 Φεβρουαρίου, στην επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίων, μαθητές...
σήκωσαν τα χέρια τους και μούτζωσαν τους επισήμους ή γύρισαν το κεφάλι τους στην αντίθεση πλευρά, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Τότε, η Άννα Διαμαντοπούλου, σε ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει "απαράδεκτο το φαινόμενο" το οποίο "λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες".

Την Κυριακή, δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση της στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου επί της ουσίας ζητά συγγνώμη για όσα είπε τότε.

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!», είπε η υπουργός Παιδείας.