13 Μαρτίου 2012

Βρούτσης: «Είπα - ξείπα» Βενιζέλου για τους μικροεπενδυτές

«Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος;», διερωτάται ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για το ζήτημα της μεταχείρισης των μικροεπενδυτών, που υπέστησαν ζημίες λόγω του «κουρέματος» στο πλαίσιο του PSI.
«Αποδεικνύεται, έτσι, πως ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει δημοσίως στους πολίτες και άλλα στις κλειστές συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες. Τα ψέματά του, τα "είπα- ξείπα", οι επιπολαιότητες και οι αντιφάσεις του δεν έχουν τελικά ούτε αρχή ούτε τέλος. Προτού ακόμη αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο ερχόμενος αντιγράφει τις πρακτικές του απερχόμενου. Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος;», η χαρακτηριστική αιχμή του βουλευτή Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης μνημονεύει μάλιστα ραδιοφωνική συνέντευξη του υπουργού των Οικονομικών, μόλις πριν από μια βδομάδα (7/3 στο Real FM), όπου ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως «θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης απωλειών» για τους πολίτες που, αντί να καταθέσουν τα λεφτά τους στις τράπεζες, είχαν πάρει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τόνιζε, μάλιστα εκεί, πως «είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κανείς κάποιον που έχει ομόλογα διαφορετικά από κάποιον που έχει κατάθεση».

«Χθες, ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι το Eurogroup πήρε διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση, είτε άμεση, είτε έμμεση προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα», υπογραμμίζει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας την αντίφαση στην οποία υπέπεσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.