17 Μαρτίου 2012

Δ. Τσάμης (Πρόεδρος ΝΔ Θεσ/νίκης): Μετά το "λεφτά υπάρχουν" νέοι νταήδες λανσάρουν το "εχθροί και λεφτά υπάρχουν"

Σημεία της συνέντευξης Προέδρου της ΝΔ Δημήτρη Τσάμη, στον FM-100:

- Για τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων:
"Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς τη διάθεση που υπάρχει για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας από αξιόλογα στελέχη της κοινωνίας μας. Υποβλήθηκαν συνολικά...
28 αιτήσεις για για την Α' και Β' Περιφέρεια. Επίσης υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των στελεχών και των φίλων της ΝΔ για τη συμμετοχή στις ομάδες εργασίας που στήνουμε τώρα για την προεκλογική μας εκστρατεία. Παλεύουμε για την αυτοδυναμία γιατί αυτό σήμερα εξυπηρετεί περισσότερο το συμφέρον της χώρας".

- Την Τετάρτη θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη με συγκέντρωση (7.30 μ.μ. στο "Μακεδονία Παλάς") και ομιλία του Αντιπροέδρου του κόμματος και Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα. Καλούμε όλους τους φίλους της ΝΔ να δώσουν το "παρών" τους.

- Για το πολιτικό σκηνικό:
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα δημοσκοπικά ευρήματα: Οι πολίτες φαίνονται έτοιμοι να πυροβολήσουν, ελπίζω να μην πυροβολήσουν τον κρόταφό τους. Όλοι έχουμε ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την πορεία της Πατρίδας μετά από αυτό. Αυτήν την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουμε χωρίς υπεκφυγές. Κανείς δε θα μπορεί να ισχυριστεί ότι παρασύρθηκε.
Από το 1981 ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί ένα μεγάλο παραμύθι, ένα παραμύθι που άρχισε με το "Τσοβόλα δώστα όλα" και συνεχίστηκε με το "Λεφτά υπάρχουν".
Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία νέα βερσιόν του ίδοιυ παραμυθιού. Αυτό λέει ότι "εχθροί και λεφτά υπάρχουν" και το διηγούνται νέου τύπου νταήδες με εξυπνακισμούς του τύπου "να φύγουν... μόνοι μας μπορούμε".
Πρέπει να απομονωθεί το νέο παραμύθι για να μην το πληρώσουμε ακριβά, όπως το προηγούμενο...