30 Μαρτίου 2012

Χρυσό μετάλλιο και Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Μίτα!

Αναμφίβολα η περασμένη Τρίτη ήταν μία μεγάλη μέρα τόσο για την ελληνική σκοποβολή, αλλά φυσικά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Μάκης Μίτας κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ύστερα από μία εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο κύπελλο skeetπου διεξάγεται στην πόλη Tuscon στην Arizona.
Ο Έλληνας αθλητής ήταν αλάνθαστος καθώς δεν έχασε ούτε μία βολή έχοντας 125/125, ενώ στον τελικό είχε 25/25 και με σύνολο 150/150 να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το οποίο ήταν το πρώτο στην καριέρα του σε τέτοια διοργάνωση. Βέβαια η νίκη του αυτή παίρνει μεγαλύτερη αξία καθώς βρέθηκε μπροστά από δύο μεγάλους αθλητές όπως τον Ουκρανό και Ολυμπιονίκη του 2000 στο Sidney, Mikola Milchev (44 ετών), αλλά και από τον Μεξικανό Romero Valdez .



Οι δυο τους αγωνίστηκαν σε αγώνα μπαράζ καθώς ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση με τον έμπειρο Ουκρανό να επικρατεί με 44-43 και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Ωστόσο η μεγαλύτερη απειλή για τον Μίτα ήταν ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο ΓάλλοςAnthony Terras ο οποίος είχε και αυτός στην πρώτη φάση του αγώνα, 125/125, όμως στον τελικό αστόχησε σε δύο μένοντας στο 23/25 και στην τέταρτη θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ ισοφαρίστηκε για ένατη φορά με τον Αμερικανό Vincet Hancock να το σπάει πρώτη φορά το 2007. Ωστόσο το απόλυτο των 25/25 βολών σε τελικό ισοφαρίζεται για πέμπτη φορά.

Ξένος Τύπος και διαδίκτυο

Φυσικά η νίκη του Μάκη Μίτα ήταν η πρώτη είδηση σε όλα τα αθλητικά- και όχι μόνο-sites τα οποία ασχολούνται με το άθλημα της σκοποβολής. Η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISSF)έκανε λόγω για μία τέλεια εμφάνιση, αλλά και έναν εξαιρετικό αγώνα, φιλοξενώντας συνέντευξη του αμέσως μετά το τέλος της απονομής, ενώ η USA Shooting(ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ) έγραψε ότι η νίκη του Μάκη Μίτα ήταν εκπληκτική!

«Ένα όνειρο που βγήκε αληθινό»



Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος των προσπαθειών του ο Μάκης Μίτας ο οποίος έγινε ένα κουβάρι με τον προπονητή του κ. Λοβέρδο, αλλά και με τους άλλους δύο αθλητές που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή το Νίκο Μαυρομάτη και τον Γιώργο Σαλαβαντάκη. «Τα συναισθήματα του ήταν τέλεια στον τελικό, ένιωθα πάρα πολύ όμορφα. Σίγουρα ήταν δύσκολος τελικά γιατί τα νούμερα ήταν πολύ μεγάλα, αλλά βαθιά μέσα μου πίστευα ότι θα τα καταφέρω και θα κάνω το παγκόσμιο ρεκόρ όπως κι έγινε.

Επόμενος στόχος για εμάς είναι σίγουρα το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας στόχος ζωής και εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι και γι’ αυτό», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μίτα στο issfchannel.

Εντυπωσίασαν Μαυρομάτης και Σαλαβαντάκης


Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και οι άλλοι δύο Έλληνες αθλητές που βρέθηκαν στο Παγκόσμιο κύπελλο τηςTusca. Ο λόγος για τους Νίκο Μαυρομάτη και Γιώργο Σαλαβαντάκη οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Ο πρώτος είχε 119/125 βολές και κατέλαβε την 22η θέση, ενώ ο δεύτερος έκανε 117/125 τερματίζοντας στην 31η θέση.

1 MITAS GRE 150
2 MILCHEV UKR 148(+44)
3 VALDEZ MEX 147(+43)
4 TERRAS FRA 148(+0)
5 TAZZA ITA 147
6 SHOMIN RUS 147

ΠΗΓΗ: www.othersportsnews.blogspot.com