12 Μαρτίου 2012

ΝΔ: «Συμμέτοχος στην καταστροφική διετία ο Ευ. Βενιζέλος»

«Βενιζέλος όπως Παπανδρέου» λένε στη ΝΔ για τον υπουργό Οικονομικών διαβλέποντας προσπάθεια πολιτικής «αναβάπτισης» του ΠΑΣΟΚ και απογαλακτισμού από τη διετία Παπανδρέου.

Με τη φράση «ο Βενιζέλος ήταν συμμέτοχος στην καταστροφική διετία Παπανδρέου» κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εξηγούσε την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο επιτελείο Σαμαρά για την εκλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

 «Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει τα ρέστα του σε επικοινωνιακό επίπεδο για να εμφανιστεί πως βγαίνει ‘αναβαπτισμένο’ μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού. Ότι δήθεν κάνει μία νέα αρχή για να προσεγγίσει όλους εκείνους που φορολόγησε άγρια ή έστειλε στην ανεργία αυτά τα δυο χρόνια».

Η άποψη αυτή θα καθορίσει εν πολλοίς και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αν και τα περισσότερα «γαλάζια» στελέχη αυτό που έλεγαν χθες στο περιθώριο της Πολιτικής Επιτροπής είναι πως «οι τύχες της χώρας δεν συνδέονται με τις τύχες του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου».

Ο κ. Σαμαράς απέφυγε χθες να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Βενιζέλο, την ώρα της ομιλίας δεν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα Παπουτσή, υπενθύμισε όμως τη φράση του περί του...πάτου και του βαρελιού:

«Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του και δεν θα μπούμε εμείς στα εσωτερικά του. Αλλά όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του στήριξαν πλήρως όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την προηγούμενη διετία.

Υπήρχαν κι αυτοί που μας διαβεβαίωναν ότι θα βγούμε στις αγορές το τέλος του 2011. Υπήρχαν κι αυτοί που μας έλεγαν ότι «έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο». Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως... Υπάρχουν όλοι αυτοί που στήριξαν κι ακόμα στηρίζουν τις ασύδοτες συντεχνίες. Υπάρχουν κι όλοι αυτοί που φώναζαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο του 2009 «λεφτά υπάρχουν», είπε ο κ. Σαμαράς φωτογραφίζοντας τον υπουργό των Οικονομικών για τον οποίο στη Λ. Συγγρού έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία της χώρας.

Στο συρτάρι των συνεργατών του κ. Σαμαρά υπάρχουν ήδη πολλές από τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου –από το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ έως το θέμα των αποδείξεων –προκειμένου να ενισχύσουν το επιχείρημά τους για «δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου» που κυβέρνησε τη χώρα από τον Οκτώβριο του 2009.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπενθυμίζουν ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να πάρει κάποιες αποστάσεις από μία σειρά επιλογών του κ. Παπανδρέου με το επιχείρημα ότι τις όποιες ενστάσεις του τις είχε καταθέσει στα όργανα του κόμματος.


real.gr