13 Μαρτίου 2012

Πίκρα Γερουλάνου για την πτώση στον τουρισμό... του Παπούλια του είπε να κόψει τις παπαριές;

[Και μην ξεχνάμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... η πίκρα βέβαια είναι ότι δεν θα μας προτιμήσουν και οι αιώνιοι φίλοι μας οι Άγγλοι... και επειδή ο κλασικός ηλίθιος σχολιαστής είπε: "Δεν πειράζει πρόβλημα θα έχουν οι τουριστικές περιοχές", να τον ενημερώσουμε να ετοιμάζει τον κώλο του για το χαράτσι που θα έρθει "επειδή τα έσοδα από ΦΠΑκαι φόρους ήταν μειωμένα λόγω μείωσης του τουρισμού"]
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή περίοδο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν υπάρξουν εκ νέου γεγονότα που θα αμαυρώσουν για μια ακόμη φορά την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών.

Μεταφέροντας την εικόνα που ο ίδιος συνάντησε στο Βερολίνο από τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2012 ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο και για «υστερία» [ρε τους μαλάκ@@ τους υστερικούς! αντί να πούνε ένα ευχαριστώ που τους καίμε τη σημαία και τους ανεβοκατεβάζουμε "ναζί", υητάνε και τα ρέστα] κατά της Ελλάδας και επισήμανε ότι οι κρατήσεις αυτή την περίοδο στη Γερμανία εμφανίζουν πτώση 30%, ενώ οι κρατήσεις από την Βρετανία εμφανίζουν πτώση 10% [σ' αυτούς τι κάναμε πάλι και δεν έρχονται;].

Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτά τα ποσοστά «μεταφράζονται» σε απώλειες ενός εκατομμυρίου τουριστών για την Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές οι χώρες που έχουν αξιολογηθεί με 3Α είναι πομποί αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Για την ανατροπή αυτή της αρνητικής εικόνας το υπουργείο, προγραμματίζει να απαντήσει με την πρόσληψη δυο εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων για τις αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας με στόχο την ανατροπή της αρνητικής εικόνας [δηλ. για να καταλάβω θα πληρώσουμε το κάψιμο της σημαίας και τις φώτο με τους "ναζί";].

Παράλληλα το υπουργείο θα πραγματοποιήσει και κοινά προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους διεθνείς Tour Operators.

Στις στοχεύσεις του ΥΠΠΟΤ παραμένουν και οι νέες αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) με τον υπουργό να τονίζει ότι οι αγορές αυτές μπορούν σε βάθος χρόνου να ισοσκελίσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές- στόχους για την Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ