13 Μαρτίου 2012

Η ΕΡΤ έκοψε πρωταθλητές μας στο στίβο για πολιτική ομιλία!

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΡΤ να διακόψει την μετάδοση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου την ώρα που αγωνίζονταν Έλληνες αθλητές για να καλύψει την ομιλία Παπουτσή. Τι λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Βασίλης Σεβαστής. Οργή από τον ΣΕΓΑΣ!

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες γυρνάνε την πλάτη στους πολιτικούς και ψάχνουν ηθική ανόρθωση από οτιδήποτε διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, η ΕΡΤ μάλλον έχει άλλη άποψη. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι το περασμένο Σάββατο διέκοψε την μετάδοση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου την ώρα που αγωνίζονταν οι Φιλιππίδης και Τσάτουμας στην Κωνσταντινούπολη για να συνδεθεί με το ΣΕΦ όπου μιλούσε ο Χρήστος Παπουτσής στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ!

Κίνηση που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση τόσο στον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Δημήτρη Χονδροκούκη- όπως σχολίασε στο contra.gr- όσο και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας στίβου, Βασίλης Σεβαστή. Μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε και σχετική ανακοίνωση.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ζωντανή μετάδοση των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Όμως, δόξα τω Θεώ, η κρατική τηλεόραση έχει τρία ελεύθερα κανάλια και δύο ψηφιακά και θα μπορούσε πολύ εύκολα να δείξει ζωντανά και τα δύο γεγονότα.

Χονδροκούκης: "Δεν το πίστευα!"

"Μου το είπαν τα μέλη της αποστολής, πραγματικά δεν το πίστευα, κρίμα γιατί έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Δυστυχώς η προσπάθειά μου δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ για ανεξήγητους λόγους, δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο παγκόσμιος πρωταθλητής Δημήτρης Χονδροκούκης.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος την ομοσπονδίας στίβου Βασίλης Σεβαστής υπογράμμισε: "Στην Κωνσταντινούπολη, στο Παγκόσμιο Στίβου έγιναν δύο περιστατικά. Το πρώτο έγινε με τους Τσάτουμα και Φιλιππίδη, οι οποίοι κόπηκαν από την ΕΡΤ (η μετάδοση του αγώνα) για να δείξει την ομιλία Παπουτσή από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά το δεύτερο περιστατικό είναι ο αγώνας του Δημήτρη Χονδροκούκη. Δεν έδειξαν καν τον αγώνα και μάλιστα οι σχολιαστές του αγώνα, δεν έκαναν ούτε καν ραδιοφωνική μετάδοση! Υποτίμησαν το γεγονός, τι να πω; Δεν υπήρχε σχεδιασμός και δεν είχε προβλεφθεί τίποτα. Ακόμη και σήμερα κανένας από την ΕΡΤ, δεν μου έχει δώσει μια εξήγηση γιατί δεν προβλήθηκαν οι προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών. Ακόμη περιμένω..."

Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία του ΣΕΓΑΣ:

"Ο ΣΕΓΑΣ διαμαρτύρεται για την διακοπή της ζωντανής μετάδοσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης, για περίπου 45 λεπτά για την μετάδοση πολιτικής εκδήλωσης.

Η ενέργεια αυτή προσβάλλει τους χιλιάδες Ελληνες φιλάθλους, αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι εκπροσωπούν την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση".

sport24.gr