21 Μαρτίου 2012

Γαλλία: «Σήμερα θα παραδοθεί» ο ύποπτος-Ανακοινώθηκε το όνομά του

Ο ύποπτος, Mohammed Merah, 24 ετών, για τις δολοφονίες τεσσάρων ανθρώπων σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη που έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην πόλη, δήλωσε στους διαπραγματευτές της αστυνομίας ότι θα παραδοθεί αργότερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.
«Είπε… ότι θα παραδοθεί το απόγευμα», δήλωσε ο Γκεάν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, προσθέτοντας ότι οι αρχές θέλουν να συλλάβουν τον ύποπτο ζωντανό ώστε να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο ένοπλος, ένας 24χρονος Γάλλος που υποστηρίζει ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα πέταξε από το παράθυρο του σπιτιού όπου έχει οχυρωθεί ένα όπλο με αντάλλαγμα μια «συσκευή επικοινωνίας», πρόσθεσε ο Γκεάν. Εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του ένα αυτόματο όπλο Ούζι, ένα Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο άνδρας, που είναι επίσης ύποπτος για τις δολοφονίες τριών στρατιωτικών σε δύο περιστατικά την περασμένη εβδομάδα, είπε στους διαπραγματευτές ότι εκτελούσε αντίποινα για την εμπλοκή του γαλλικού στρατού σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.