28 Μαρτίου 2012

Άρχισε από σήμερα το μεσημέρι, εν όψη εκλογών ;), η διαρκής "σκούπα" της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για μετανάστες, πορνεία κ' ναρκωτικά, παραεμπόριο

Καθημερινές θα είναι οι αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο να πληγούν τα γκέτο των μεταναστών, το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά.

Όμως αυτή τη φορά δεν θα έχουν τη μορφή "σκούπας" με τον τρόπο που έχουν δει οι πολίτες παλαιότερα αλλά οι εξορμήσεις των αστυνομικών θα είναι στοχευμένες. Σε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποφασίστηκε οι επιχειρήσεις να γίνονται πρωί και απόγευμα με πρώτο στόχο την πάταξη του παραεμπορίου.


Το πρωί αστυνομικοί συνέλαβαν 21 άτομα έξω από τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ, ενώ σε έφοδο σε σπίτι που επινοικίαζε άγνωστος σε παράνομους μετανάστες προς 5 ευρώ την ημέρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 26 αλλοδαπούς χωρίς έγγραφα. Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στον εντοπισμό και των χώρων όπου θα κατασκευαστούν τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Ήδη η περιφέρεια Αττικής έδωσε χθες το πράσινο φως, ενώ ο περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: "Εδώ πρέπει να έχεις κόστος. Αν δεν αποφασίσεις ότι θα ματώσεις για να περάσει μια τέτοια απόφαση και αρχίσεις και κάνεις δημόσιες σχέσεις ή οτιδήποτε άλλο την έχεις πατήσει".

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: "Ευελπιστώ την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα να επιδείξουν και τα υπόλοιπα περιφερειακά συμβούλια της χώρας. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία".

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη είχε συνάντηση το απόγευμα με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αττική και τους ζήτησε άμεσα μέχρι την Παρασκευή να υποδείξουν χώρους που μπορεί να κατασκευαστούν τα κέντρα.

Το πρωί ο Μανώλης Όθωνας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" υποστήριξε ότι ο χώρος στην Αττική μπορεί να λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα. Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις από δήμους δεν άργησαν.

Ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γιάννης Μαρινάκης προειδοποιεί με κινητοποιήσεις και τόνισε μιλώντας στο ρ/σ "9": "Εμείς δεν δεχόμαστε αυτή τη στιγμή καμία περαιτέρω υποβάθμιση. Έχουμε πάρει και ως δημοτικό συμβούλιο απόφαση στις 22/12 ενάντια στην οποιαδήποτε δημιουργία κέντρου κράτησης".

Το πρωί σε σύσκεψη επιτελών της ΕΛΑΣ με στελέχη του υπουργείου Άμυνας μπήκαν στο μικροσκόπιο 13 στρατόπεδα τα περισσότερα στη βόρειο Ελλάδα. Όμως πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποιες προϋποθέσεις όπως το καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς, η μορφολογία του εδάφους και η παροχή νερού και ρεύματος. Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις στην Κοζάνη για τη δημιουργία του κέντρου συνεχίζονται.

Στη Θεσσαλία ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την διαφωνία του για την λειτουργιά κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

Η κατάσταση πάντως στο κέντρο της Αθήνας με τους λαθρομετανάστες έχει φτάσει σε οριακό σημείο και όπως είπε το πρωί η υπεύθυνη του τομέα τουρισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη η εικόνα της πρωτεύουσας στο εξωτερικό είναι πολύ άσχημη, ενώ πρόσθεσε: "Η εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό είναι άθλια. Δεν έρχεται κανείς πλέον να πάει στα μουσεία".