19 Μαρτίου 2012

Η δημιουργία διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία στα σχέδια του Γ.Παπανδρέου

Η ίδρυση ενός διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία είναι ένα από τα σχέδια στα οποία δηλώνει ότι θα αφοσιωθεί στο εγγύς μέλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την επανεκλογή στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και είπε ότι οι σχετικές αρχαιρεσίες θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο στην Νότιο Αφρική.

Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις αποφάσεις του των τελευταίων μηνών, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησής του από την πρωθυπουργία.

Αυτά σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, τους οποίους θέλησε να αποχαιρετήσει αποχωρώντας από το κτίριο της οδού Ιπποκράτους, έπειτα από την άτυπη τελετή παράδοσης της ηγεσίας του Κινήματος στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απαντώντας δε σε ερώτηση ως προς το αν ψήφισε τον κ. Βενιζέλο στη διαδικασία της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου απάντησε καταφατικά.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με θέματα επιμόρφωσης, ένα πεδίο στο οποίο δραστηριοποιήθηκε στην αρχή της πολιτικής του καριέρας, ενώ σημείωσε ότι θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση το γραφείο του στη Βουλή ως πρώην πρωθυπουργός.

Τέλος, σημείωσε με χιουμοριστική διάθεση ότι θα έχει πλέον χρόνο να χορέψει «κανένα ζεϊμπέκικο», όπως παλαιότερα, καθώς και να γυμνάζεται χωρίς να σκέφτεται ότι τον κυνηγούν τα ΜΜΕ.