12 Μαρτίου 2012

Εντάξει η Αννούλα εισηγείται κατάργηση των παρελάσεων... αλλά ο Αβραμόπουλος το συζητάει; Για να ξέρουμε να τον "μαυρίσουμε"; Η Συγγρού τι λέει;

[Να το θεωρείτε σίγουρο: Για άλλη μια φορά οι κομμουνιστές θα εκμεταλλευθούν τις παπαριές των μπουνταλάδων υπερπατριωτών και θα κάνουν τη δουλειά τους]  Ακόμα και κατάργηση των παρελάσεων συζητά σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή υπό τον Λουκά Παπαδήμο, η οποία συνέρχεται στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσει τη βία κατά πολιτικών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr την κατάργηση των παρελάσεων συζητούν δυο τουλάχιστον από τους υπουργούς που συμμετέχουν στη σημερινή σύσκεψη, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόμοια εισήγηση έχει κάνει στην Άννα Διαμαντοπούλου επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, εισήγηση που επίσης έχει κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη υπό τον Λ. Παπαδήμο, πέραν των Δ. Αβραμόπουλου και Μ. Χρυσοχοΐδη, θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Στη σύσκεψη βέβαια θα συζητηθεί συνολικότερα το θέμα της βίας κατά των πολιτικών, αλλά και οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ την επόμενη Κυριακή, οι επιθέσεις κατά πολιτικών και η προεκλογική περίοδος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, πέραν των εισηγήσεων για κατάργηση των παρελάσεων, έχουν φτάσει και προτάσεις η πολιτική ηγεσία να εκπροσωπηθεί στις παρελάσεις σε χαμηλόβαθμο επίπεδο, π.χ. με τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, ώστε να μην βρίσκουν αναγνωρίσιμο στόχο τα γιαούρτια! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, αναμένει ειδοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου για το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Κυρίαρχη άποψη, ωστόσο, στο Μαξίμου είναι να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις, καθώς τυχόν συζήτηση για κατάργησή τους-πολλοί πιστεύουν ότι αποτελούν αναχρονιστικό θεσμό- να μην συνδεθεί με την αδυναμία του κράτους να τις πραγματοποιήσει.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως η ΕΛΑΣ, υπό την νέα ηγεσία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα δράσει πιο αποτελεσματικά, καθώς η γενική εντύπωση είναι πως επί Χρήστου Παπουτσή δεν ήθελε να συγκρουστεί, όπως φάνηκε-και από την ακυρωθείσα παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Καταγγελίες Αλέκας για προβοκάτσια

Η Αλέκα Παπαρήγα από την Καβάλα όπου περιόδευε έκανε λόγο για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η Αλ. Παπαρήγα μάλιστα αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη της Κυριακής κατήγγειλε ότι με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, οργανώσεις εφέδρων και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων καλούν σε ανοιχτή δράση ώστε να προκαλέσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης και να την ματαιώσουν. Προχώρησε μάλιστα και σε καταγγελία ότι οι ομάδες των εφέδρων θα συνεργαστούν και με ειδικές ομάδες στρατολόγησης μισθοφόρων, που διδάσκουν την τέχνη του σύγχρονου πολέμου. Όπως μάλιστα τόνισε ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει τα σενάρια αυτά «να τα αποτρέψει με κάθε μέσο και τρόπο».

Σε ποιους αναφέρεται ο Ριζοσπάστης

Ο Ριζοσπάστης αναφέρεται στην γνωστή ακροδεξιά-όπως την χαρακτηρίζει-εφημερίδα Στόχο και τον πρωτοσέλιδο τίτλο της την περασμένη Πέμπτη «Στην Ελλάδα και σήμερα ο λαός κάνει την αντίσταση και ο στρατός την επανάσταση». Αναφέρεται επίσης στην Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) που καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα και στο Κέντρο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Δυνάμεις Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών-Πεζοναυτών-ΟΥΚ Ελλάδας και Κύπρου) που καλεί σε διαδήλωση στο Σύνταγμα το πρωί της παρέλασης.