01 Μαρτίου 2012

Επιστρέφει ο Σαμαράς και ξεκαθαρίζει το θέμα με τους διαγραφέντες

«Ο Πρόεδρος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο γι’ αυτό το θέμα» απαντούν κατηγορηματικά συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά στις δεκάδες ερωτήσεις που δέχονται καθημερινά για την επιστροφή των διαγραφέντων.

Στην δεύτερη και τελευταία ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου 14 ήταν οι «γαλάζιοι ανεξάρτητοι» οι περισσότεροι εκ των οποίων ψήφισαν επί της αρχής το δεύτερο πακέτο μέτρων που αφορούν τα υπουργεία εργασίας και υγείας αλλά καταψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα.

Μετά τους Κεφαλογιάννη, Δερμετζόπουλο, Λεονταρίδη, Καρυπίδη και Τζηκαλάγια που υπερψήφισαν και τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο προστέθηκαν οι Μαρκόπουλος, Παπασιώζος, Βλάχος, Γιαννάκης, Γκιουλέκας, Καρασμάνης, Τζίμας και οι κυρίες Βόζενμπεργκ και Κόλλια.

Η Έλενα Κουντουρά και ο Δημήτρης Σταμάτης καταψήφισαν για μια ακόμα φορά τα μέτρα του νέου μνημονίου. Απόντες από την ψηφοφορία για δεύτερη συνεχή μέρα ήταν οι Ζώης, Γαληνός, Μελάς και η Τσαμπίκα Ιατρίδη.

Στην Συγγρού έχουν τονίσει από την πρώτη στιγμή πως η ψηφοφορία των εφαρμοστικών νόμων δεν είναι το μοναδικό και κριτήριο για την επιστροφή των διαγραμμένων στο «κομματικό μαντρί».

«Τα 9 «ναι» που προστέθηκαν ουσιαστικά μικρή σημασία έχουν καθώς φάνηκε ξεκάθαρα πως οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν άλλο δρόμο» έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στην Συγγρού για τους συγκεκριμένους βουλευτές.

Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου θα πάρει μέρος στην σύνοδο του ΕΛΚ αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους διαγραφέντες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις να καθυστερήσει για μερικές ημέρες να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις, ενώ άλλοι του ζητούν να το «τελειώσει» άμεσα καθώς δημιουργεί μια παρατεταμένη εσωστρέφεια η οποία μόνο καλό δεν κάνει στην ΝΔ ενόψει μάλιστα και των εκλογών.

real.gr