21 Μαρτίου 2012

Πρωί-πρωί γέλιο-Αλαφούζος: "Υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν"... και τι περιμένουν;

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος μίλησε στην εφημερίδα Goal News για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως αν ξεκαθαρίσουν 2-3 πράγματα, τότε ο δρόμος για να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια είναι ανοιχτός.

"Κατ αρχάς εγώ αυτή τη στιγμή τοποθετούμαι ως οπαδός του Παναθηναϊκού. Και σας λέω ότι έχουμε όλοι χρέος να πάρουμε πρωτοβουλίες, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα.
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια για τη βία και όσα έγιναν από μία ελάχιστη μειοψηφία, αλλά είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον.
Υπάρχουν αρκετοί Παναθηναϊκοί που - με πολύ κόπο και ιδρώτα- μαζεύουν αυτή τη στιγμή όσα χρήματα μπορούν, για να βοηθήσουν", είπε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος.
Για το που θα κριθεί η συμμετοχή επιχειρηματιών στην ΠΑΕ, τόνισε:
"Σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως γνωρίζετε. Και βασικός, πρώτος στόχος είναι να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ. Με πολύ κόπο επαναλαμβάνω... Εάν αυτό ρυθμιστεί, πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα πιο αποφασιστικά".

"Το πρόβλημα δεν είναι τα 2-3 εκ. ευρώ"

Για αν θα μπει στον Παναθηναϊκό, τόνισε: "Το πρόβλημα δεν λύνεται εάν βάλουν χρήματα κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν. Ξέρω ότι έβαλαν και θα βάλουν κάποιοι άνθρωποι λεφτά, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο...
Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται 2-3 εκ. ευρώ. Χρειάζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, γιατί έχει συσσωρευμένα χρέη να αντιμετωπίσει. Και ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρός σύλλογος, έχει ιστορία και κύρος και δεν πρέπει να κάνει παιχνίδια άλλων, εννοώ μικρότερων βεληνεκούς συλλόγων".
Για τον τρόπο που θα γίνει η εξυγίανση, είπε: "Το πρώτο στάδιο είναι η συσπείρωση όλων των οπαδών της ομάδας. Το να αποδείξουμε όλοι μας ότι δεν θα ανεχθούμε ξανά τη βία! Ποιες είναι οι αρχές του Παναθηναϊκού; Η αξιοπρέπεια και το αθλητικό πνεύμα. Το ηθικό σκέλος είναι πολύ σημαντικό. Πρώτιστο.
Επιβάλλεται συνεπώς, η ίαση των "πληγών" και η συσπείρωση του κόσμου. Σας είπα και πριν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά με προϋπόθεση τις βασικές αρχές του Παναθηναϊκού.
Δεν υπάρχει μαγική λύση. Δεν υφίσταται, εξ όσων γνωρίζω, επιχειρηματίας που να θέλει και να μπορεί αυτήν την εποχή να σηκώσει μόνος του το βάρος της κατάστασης στον Παναθηναϊκό.
Πιστεύω ότι αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να ευδοκιμεί πλέον. Η ενδεδειγμένη επιλογή είναι να πορευτεί μαζί ο κόσμος και να ΄δίνονται από κοινού λύσεις".
Για το αν θα βάλει χρήματα ο κ. Βασιλάκης, τόνισε: "Δεν το γνωρίζω. Οι 500.000 ευρώ που αναφέρατε, πάντως, είναι αρκετά αισιόδοξο νούμερο... Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιχειρηματίες έχουν πολλά ανοίγματα σήμερα και ακόμα κι αν έχουν χρήματα διαθέσιμα, δεν είναι εύκολο να τα βάλουν στο ποδόσφαιρο.
Ελπίζω να μαζευτούν αρκετά, προκειμένου να υπάρξει τουλάχιστον μία ανάσα στην ομάδα και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ".

sport24.gr