11 Μαρτίου 2012

«Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και πρέπει να διαλυθεί»... για να ξαναιδρυθεί πιο δυνατό και με πιο γερές μασέλες

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας με την πρωτοβουλία που πήρε να δώσει μία σειρά συναυλιών αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο.

«Τα συναισθήματα είναι μικτά. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν περίμενε, ούτε κι εγώ, το είδος αυτής της αντίδρασης. Είναι γεγονός ότι κάποιοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συναυλίες αλληλεγγύης για εντελώς διαφορετικούς λόγους από αυτούς για τους οποίους γίνονται», απαντά μεταξύ άλλων ο ερμηνευτής στις αρνητικές αντιδράσεις του κοινού.

Ο κ. Νταλάρας σε συνέντευξή στον «ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» παράλληλα, επισημαίνει ότι αισθάνθηκε ότι τον αδικούν αυτές οι αντιδράσεις και πρόσθεσε ότι «ο τρόπος που κινούμαι και μιλάω όλα αυτά τα χρόνια μπορεί κάποιους να εκνευρίζει».

Σε ερώτηση για το εάν αυτές οι αντιδράσεις ενισχύονται από το γεγονός ότι η σύζυγός του είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντά: «φαντάζομαι πως ναι, δεν αποκλείεται. Θα ήταν κουτό ή υποκριτικό να πούμε ότι ο κόσμος δεν συνδυάζει τα γεγονότα. Αλλά μέσα στην ανησυχία και τη σύγχυση που επικρατούν δεν έχει ίσως το θάρρος και τις γνώσεις να κρίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Θεωρεί ότι όλοι είναι ίδιοι».

Για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Νταλάρας εκτίμησε ότι «θα ξανακάνουμε το ίδιο λάθος του δικομματισμού. Θα βγει ένα άλλο κόμμα με άγριο το μάτι για ρεμούλες και θα ξεκινήσει από την αρχή» ενώ για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «καταρρέει, πρέπει να διαλυθεί...Δεν μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Αυτό τελείωσε. Πρέπει να βγουν νέες δυνάμεις από μέσα του, να ξαναγεννήσουν τον τίτλο του, που έχει μέσα το σοσιαλισμό, και να τον τιμήσουν».