08 Μαρτίου 2012

Μ. Παπαϊωάννου: "Δεν προκύπτει πειθαρχικό αδίκημα για τον Π. Νικολούδη"... η είδηση θα ήταν να προέκυπτε

Δεν τίθεται θέμα άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊώαννου.

«Παρακολουθώ και ακούω τα πάντα, αλλά ως υπουργός Δικαιοσύνης ενεργώ πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Από την αναφορά της κ. Μπακογιάννη που μου έστειλαν δεν προκύπτει πειθαρχικό αδίκημα για τον κ. Νικολούδη. Δεν μπορώ να κινήσω πειθαρχική διαδικασία. Ο άνθρωπος μέχρι προχθές δεν είχε μιλήσει καν», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Εν τω μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κλήθηκε για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Τσούρας, τον καλεί σε αυστηρό τόνο να δώσει «σαφείς διευκρινίσεις και απαντήσεις» σχετικά με χθεσινές του δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δεν μπορούν να μένουν «αναπάντητες» και να «αιωρούνται» δηλώσεις περί διευκρινίσεων μεγάλης σημασίας, τις οποίες ο κ. Νικολούδης δεν καλείται από την Επιτροπή να καταθέσει.

Χθες, ο κ. Νικολούδης δεσμεύθηκε να δώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» για την υπόθεση του εμβάσματος του 1 εκατ. δολ., υπό την προϋπόθεση να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.