12 Μαρτίου 2012

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε ο κλέφτης του οδοστρωτήρα!

Περίμενε να λήξει το αυτόφωρο για να εμφανιστεί - Παραδέχτηκε ότι έκλεψε το μηχάνημα από το εργοτάξιο του φράγματος Αμουργελλών...Εμφανίστηκε - μετά τη λήξη του αυτοφώρου - ο 35χρονος από χωριό του Ηρακλείου, ο οποίος έκλεψε οδοστρωτήρα του δημου Μινώα Πεδιάδος από εργοτάξιο κοντά στο φράγμα των Αμουργελλών και αφού το έκανε κομμάτια το μετέφερε και το πούλησε σε μάντρα σε χωριό της Μεσαράς.


Το συγκεκριμένο άτομο εμφανίστηκε στους λιμενικούς της Ασφάλειας του λιμεναρχείου Ηρακλείου μαζί με το δικηγόρο του. Φέρεται να είπε ότι πήγε στο σημείο και είδε τον οδοστρωτήρα που ήταν εγκαταλελειμμένος, ενώ ρώτησε κάποιους αλλοδαπούς εάν τους ανήκει.

Εκείνοι, όπως ισχυρίστηκε ο 35χρονος, του είπαν πως είναι δικός τους και στη συνέχεια τους έδωσε χρήματα για να τον ... αγοράσει. Αφού τον έκανε τρία κομμάτια στη συνέχεια τον πήγε στη μάντρα στη Μεσαρά και τον πούλησε. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της μάντρας παρουσίασε στις Αρχές έγγραφα που αποδεικνύουν την αγοραπωλησία, για την οποία ο τελευταίος ανέφερε πως δε γνώριζε ότι ήταν παράνομη.

Η κλοπή δε θα είχε γίνει αντιληπτή και ο οδοστρωτήρας δε θα είχε βρεθεί εάν οι αντιδήμαρχοι δεν είχαν διαπιστώσει ότι ο οδοστρωτήρας έλειπε από τη θέση του. Οι αντιδήμαρχοι της περιοχής υπέβαλαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου , ενώ παράλληλα σκέφτηκαν να ενημερώσουν και την ασφάλεια του λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο οδοστρωτήρας βρέθηκε σε φορτηγό που ετοιμαζόταν να μπει σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά