19 Μαρτίου 2012

Μουρούτης: ο Χρ. Ζώης ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του πρώτου Μνημονίου!

[Το σχόλιό μου στο τέλος]

Έγραψε στο facebook ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης:

“Σήμερα ο Χρήστος Ζώης, ανακοίνωσε την προσχώρησή του στους Α.Ε. Προς ενημέρωσή σας, ο κ. Ζώης ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του πρώτου Μνημονίου. Του Μνημονίου που μας οδήγησε στην καταστροφή. Τώρα βρίσκεται απέναντι από τη Ν.Δ. υποστηρίζοντας την “μονομερή διαγραφή του χρέους”, δηλαδή την επιστροφή στη δραχμή...
Ο ίδιος ο κ. Ζώης και με την πρώτη επιλογή του, αλλά και σήμερα, έβαλε τον εαυτό του απέναντι από τον κόσμο της Ν.Δ. Στόχος του να μην φτάσει η Παράταξη στην αυτοδυναμία. Ο κόσμος θα τον κρίνει…”

Ο κ. Ζώης δεν απάντησε ο ίδιος, αλλά όπως διαβάζουμε σε παραπολική ιστοσελίδα εκνευρίστηκε και απάντησε μέσω αυτής:
«Απορώ και θλίβομαι με την απάντηση του κ. Μουρούτη. Θέλω να πω δύο πράγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας: α) ενώπιον του Αντ. Σαμαρά στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ανέφερα ότι δεν θα ψηφίσω το δεύτερο Μνημόνιο και β) τον Μάιο του 2010, δύο μέρες πριν από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, με συνέντευξη μου στον Χρήστο Ράπτη και στον Γιάννη Κουρτάκη, είχα ξεκαθαρίσει ότι ήμουν αντίθετος στο Μνημόνιο και μάλιστα προτού η ΝΔ τοποθετηθεί επίσημα τότε. Οι συκοφαντίες έχουν όρια»

Ο κ. Μουρούτης όμως επέμενε και ανταπάντησε επωνύμως: Προφανώς κ. Ζώη δεν έχετε το θάρρος να παραδεχτείτε ότι ήσασταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του Α΄Μνημονίου… Του Μνημονίου της καταστραφής, της ύφεσης, της ανεργίας και των λουκέτων που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Δεν πειράζει, μπορεί σήμερα να ντρέπεστε για την τότε επιμονή σας, αλλά η αλήθεια είναι μία και δεν αλλάζει. Και οι δυό μας την γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά!!!“.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ παραθέτει επίσης δύο δηλώσεις του κ. Ζώη στο “Ράδιο 9″ που …λένε άλλα:

Ζώης: Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβανόμενος το εθνικό του χρέος σε αυτή την τραγική ώρα για την Ελλάδα, έχει πει ορθά κοφτά, αναλαμβάνοντας και το όποιο κόστος από αυτή τη δήλωση, ότι αναλαμβάνοντας και το όποιο κόστος από αυτή τη δήλωση, ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση“.

Μουρούτης: “Εθνικό χρέος η ψήφιση της δανειακή σύμβασης” κε Ζώη;

Ζώης Δεν είναι η συμμετοχή προτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. που μας οδηγεί να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης , είναι η αδήριτη ανάγκη να στηρίξουμε την ευρωπαική προοπτική της χώρας και τη θέση της γενικότερα στο ευρω-ατλαντικό σκέλος…”

Μουρούτης: “Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησης Παπαδήμου αποτελεί μονόδρομο για την ευρωπαική πορεία της χώρας κε Ζώη;”

http://www.antinews.gr/2012/03/19/152598

Δεξί Εξτρέμ: Επειδή δεν είμαι κανένας κομπλεξικός (αν ήμουν θα έκανα την πάπια και δεν θα πρόσφερα επιχείρημα στον Ζώη) σαν το γνωστό υπάλληλο σχολιαστή :), απεχθάνομαι το λαϊκισμό που διέπει το κόμμα του Χ. Ζώη, δεν έχω μάθει να λέω ψέμματα και προπάντων δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν, να προσθέσω για την πλήρη ενημέρωση όλων ότι την μέρα που ανακοινώθηκε ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδος (4 Μαίου 2010) ο Ζώης έδωσε μια συνέντευξη την οποία είχα προβάλει εδώ: Και ο Ζώης είπε ΟΧΙ στο ΔΝΤ
(πιο πολύ την έβαλα επειδή κάποια φάση την είπε στον γνωστό Ρετσίνα Κουρτάκη) και στην οποία έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο... όλα αυτά βέβαια στις 4 Μαίου όταν η ΝΔ ήταν σαφές ότι δεν θα στηρίξει το μνημόνιο γιατί ο Μουρούτης μιλάει για εσωκομματικές συζητήσεις και ζυμώσεις (για τον καθορισμό της θέσης της ΝΔ) πριν την 4 Μαϊου στις οποίες λέει ότι ο Ζώης υποστήριζε το μνημόνιο... σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του Ζώη μετά την ανακοίνωση του Νοεμβρίου ότι η ΝΔ θα στηρίξει Κυβέρνηση Παπαδήμου και θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση (αυτές που αναφέρει ο Μουρούτης παραπάνω), τον αφήνουν ακάλυπτο...
ΥΓ. Πάντως η πλάκα αν ακούσετε την τότε συνέντευξη του Ζώη στους Κουρτάκη και Ράπτη στον ΑΘΗΝΑ 984 είναι που κάποια φάση ο ΠΑΣΟΚος ο Ράπτης λέει: "Το ΔΝΤ και όλος ο πλανήτης θέλουν με ένα φάρμακο να βοηθήσουν την Ελλάδα και η ΝΔ λέει ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και κατέχει τη μοναδική αλήθεια;"... φυσικά σήμερα αυτό ακούγεται πλέον σαν ανέκδοτο