20 Μαρτίου 2012

Μεταγραφή για Champions League: Προσχώρηση του Πέτρου Μαντούβαλου στον ΛΑΟΣ

Την πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση, απηύθυνε, εκ νέου, στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία κάνει λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% φέτος και τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είπε ότι χρειάζονται νέα επώδυνα μέτρα.

Ο Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά «επιτέλους να μην κρύβονται» και να αναμετρηθούν τηλεοπτικά, προκειμένου να μιλήσουν για «όλα αυτά τα οποία, με μεγάλη επιμέλεια, προσπαθούν να αποσιωπήσουν από τον ελληνικό λαό» και εκτίμησε ότι το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων θα επιστρέψει στο 1980.

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος μίλησε για μείωση 4,5% του ΑΕΠ φέτος και για ανεργία που θα φθάσει το 20%. Η κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ, είπε ότι χρειάζονται νέα επώδυνα μέτρα. Δηλαδή, επιστροφή στην οικονομική κατάσταση του Έλληνα το 1980. Κάποιοι φταίνε. Κάποιοι είναι υπαίτιοι. Ας αναζητήσουμε, λοιπόν, τα λάθη στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία. Επιτέλους, να μην κρύβονται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του επιτέθηκε στην Τρόικα, κατηγορώντας την ότι «για να περάσει την πολιτική της, απαιτεί το «διαίρει και βασίλευε"».

Τόνισε οτι ο ΛΑΟΣ αποκρούει αυτή την τακτική και τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου μετώπου λαϊκών διεκδικήσεων, το οποίο θα δημιουργηθεί με την αύξηση του διαλόγου, μεταξύ των κοινωνικών φορέων και των κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ.Τσικρικάς τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «βάλλονται με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και επιβάλλονται από την Τρόικα». «Είναι πολιτικές που διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος. Γι' αυτό εμείς οι εργαζόμενοι ζητάμε τη στήριξη όλων των κομμάτων σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο κ. Τσικρικάς.

Τέλος, σήμερα ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε την προσχώρηση στις τάξεις του, του πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Πέτρου Μαντούβαλου.