02 Μαρτίου 2012

Economist: Ρευστό το προεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα

Στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα μας, εν μέσω σφοδρής κρίσης, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα του Economist, το οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα που διαμορφώνεται στη χώρα όσον αφορά στη σχέση του ελληνικού λαού και των πολιτικών, καθώς και στο ρευστό σκηνικό εν όψει εκλογών.

«Πιο αντιδημοφιλείς» από ποτέ χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς το βρετανικό περιοδικό, επισημαίνοντας τη βύθιση των δύο μεγάλων κομμάτων - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- και τη στροφή των ψηφοφόρων προς τα μικρά κόμματα ως μια μορφή αντίδρασης. Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, τη μεγάλη πιθανότητα πρωτοφανών ποσοστών αποχής των αγανακτισμένων πολιτών από τις επερχόμενες εκλογές.

Οι μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, από την άλλη, θα δυσκολευτούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να τους υποσχεθούν μία θέση στο δημόσιο, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο χωρίς την εξισορροπητική παρουσία του Λουκά Παπαδήμου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μεταρρυθμιστική προοπτική της χώρας.