14 Μαρτίου 2012

«Σύννομες» οι συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot... γιατί είπε κανένας κερατάς ότι είναι παράνομες;;; Αν είναι δυνατόν!

«Οι παρατάσεις της σύμβασης του 2007 μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, οι οποίες υπογράφηκαν τον Ιούλιο του 2010 και 2011 είναι και σύννομες και χρήσιμες, απαντά ο Ευρωπαίος επίτροπος EE της Μισέλ Μπαρνιέ στις πέντε διαδοχικές ερωτήσεις που κατέθεσαν ευρωβουλευτές στην Επιτροπή το 2010 και 2011», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Μ. Μπαρνιέ στην απάντησή του υπογραμμίζει ότι «οι παρατάσεις της σύμβασης του 2007 (η πρώτη εκ των οποίων προβλεπόταν ρητώς στη σύμβαση του 2007) χρησιμεύουν στο να καλυφθεί η χρονική απόσταση και να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας των παιχνιδιών έως την ολοκλήρωση της εν εξελίξει ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών».

Ο ίδιος τονίζει ότι η Επιτροπή διερεύνησε το 2007 τη σύμβαση και την έθεσε στο αρχείο, μεταξύ άλλων, «βασιζόμενη στη δέσμευση των ελληνικών αρχών ότι η ΟΠΑΠ θα συμμορφωνόταν στο μέλλον με τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης στις προμήθειές της», δηλαδή της προκήρυξης διαγωνισμού για την εξεύρεση νέου παρόχου τεχνολογίας.

Επιπροσθέτως, στην απάντησή του ο Επίτροπος επισημαίνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή παρατυπίες σχετικά με την εν λόγω διαδικασία υποβολής προσφορών».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΟΠΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προκαλεί, τουλάχιστον, την κοινή λογική από τη μια να κατηγορούνται διαχρονικά οι διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης υπηρεσιών τεχνολογικού παρόχου και από την άλλη να κατηγορείται η σημερινή διοίκηση γιατί έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες ενός διαγωνισμού, που συνιστά την πλέον διάφανη πρακτική σε κάθε τέτοια περίπτωση».

Η απάντηση του κ. Μπαρνιέ δόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2011, «αλλά (περιέργως) δεν δημοσιοποιήθηκε από τους ευρωβουλευτές, κατ' αντίστοιχο τρόπο που είχαν κάνει τις ερωτήσεις τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.