16 Μαρτίου 2012

O Καρατζαφέρης διαθέτει και μαγικές ικανότητες: Τρέμουν την οργή της κ. Μέρκελ

Την απουσία του Πρωθυπουργού, αλλά και την εικόνα των άδειων εδράνων στη Βουλή κατά τη συζήτηση ερώτησής του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, καυτηρίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.


«Ντροπή στον πρωθυπουργό που δεν έρχεται να απαντήσει», είναι μία στάση που δείχνει φόβο, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης. Αλλά και στην Επιτροπή οι υπουργοί «το έβαλαν στα πόδια», σημείωσε αναφερόμενος στη χθεσινή αναβολή της σχετικής συζήτησης στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών, λόγω κωλύματος του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Στη συνεδρίαση δεν προσήλθαν ούτε οι συναρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Εξωτερικών, Στ. Δήμας.

«Που φθάσαμε; Εδώ δεν είναι επιτροπάτο, είναι χαλίφηδες που τρέμουν και κρύβονται μπροστά στην οργή της κ. Μέρκελ», πρόσθεσε στο ίδιο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης.

Οπως είπε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., οι υπολογισμοί που έχουν γίνει, μιλούν για χρέος 168 δισ. πλεον τόκων. «Είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα να φοβάται να τα διεκδικήσει; Είναι δυνατόν μόνο η Ελλάδα να μην παίρνει λεφτά», όταν «εμείς αποζημιώσαμε Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία και Βουλγαρία επειδή αντισταθήκαμε».

Πρέπει κάποιος να ορθώσει ανάστημα και να μην κρύβονται όλοι πίσω από τη φούστα της κ. Μέρκελ, κατέληξε.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό, υποστήριξε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης που κλήθηκε να απαντήσει. Το θέμα δεν κλείνει, συμπλήρωσε, πρέπει κάποια στιγμή και αυτό το κοινοβούλιο και στο μέλλον να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, για να διαμηνύσει στη συνέχεια πως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν πρόκειται να κλείσει όπως θέλουν κάποιοι να κλείσει. «Όσο εξαρτάται από πολλούς από εμάς, το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τη στιγμή που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Η δειλία δεν αλλάζει, ανταπάντησε ο κ. Καρατζαφέρης. «Το ακούμε αυτό ολόκληρες δεκαετίες. Τι σημαίνει ανοιχτό; Πότε θα είναι εκείνη η στιγμή που πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα; Γιατί αυτός ο φόβος; Γιατί αυτή η αδυναμία», διερωτήθηκε. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια που μας περιμένουν και δεν τα διεκδικούμε. Η απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς είναι ενεργή και μπορεί να προχωρήσει η ελληνική Πολιτεία Μιλάμε για ποσά που είναι το χρέος της χώρας... Πρέπει να μας πείτε ξεκάθαρα αν προτίθεται η ελληνική πολιτεία να ζητήσει αυτά τα δισεκατομμύρια», υπογράμμισε και κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι έχουν παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς: «Πού πάτε; Παραδώσατε τα κλειδιά της χώρας; Εδώ πρέπει να δίνει αναφορά και όχι στις πρεσβείες».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμανε ότι εκλογές κάτω από πέπλα μυστηρίου δεν μπορούν να διεξαχθούν, την ώρα που όπως είπε, η απουσία του Πρωθυπουργού στενεύει τα περιθώρια του ελέγχου.