20 Απριλίου 2012

Αμερικανοβρετανική προπαγάνδα αγορές όπλων από Γερμανία και 150 δις σπατάλες

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι ηλίθιοι είναι ότι αυτοί που επί 70 χρόνια ανεβοκατεβάζουν Έλληνες Πρωθυπουργούς προσπαθούν να το κάνουν για άλλη μια φορά και ενώ το 2007 βρήκαν τον Καρατζαφέρη τώρα τη δουλειά τους την κάνει άλλος. Ο Guardian σε άρθρο του σκοπίμως παραπλανά και προσπαθεί να δημιουργήσει συνειρμούς μιλώντας για πωλήσεις γερμανικών όπλων με μίζες στην Ελλάδα...
ενώ στο τέλος κάνει έναν αχταρμά και λέει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε γλιτώσει 150 δις από αγορές όπλων από το 1974!!! Δηλ. από το 1974 μας πουλάνε όπλα οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι κοιτάνε; Από το 1974 οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Κύπρο και οι Γερμανοί προκάλεσαν τις κρίσεις στο Αιγίο με αποκορύφωμα τα Ίμια; Ποιος ηλίθιος πιστεύει ότι μόνο οι Γερμανοί έδωσαν τα τελευταία 10 χρόνια μίζες για υποβρύχια; Ποιος ηλίθιος πιστεύει ότι οι Αμερικάνοι μας έδωσαν κοψοχρονιά τα F16; Ποιος ηλίθιος θα τσιμπήσει στην κουτοπονηριά των βρατανών ότι οι Γερμανοί μας εξάγουν το 15% των όπλων που κατασκευάζουν; Υπάρχει τόσο ηλίθιος που δεν θα σκεφτεί "ναι ρε μαλάκες αγγλοαμερικάνοι, οι γερμανοί μας εξάγουν το 15% γιατί παράγουν όπλα 20-30 δις και μας πουλήσαν την τελευταία δεκαετία 3-4 δις... εσείς που παράγεται 1000 δις και μας πουλήσατε 5-6 δις δεν είστε χειρότεροι; Ή δεν έπεσαν μίζες στα δικά σας;"

Διαβάστε την προπαγάνδα για ηλίθιους για να γελάσετε

Οι υπέρογκες αμυντικές δαπάνες τις χώρας μας και οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία και τη Γερμανία, βρέθηκαν στο στόχαστρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα κατηγορεί Παρίσι και Βερολίνο για υποκριτική στάση έναντι της χώρας μας, ενώ παραθετει στοιχεία που δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι σχεδόν το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων βρίσκεται στο 10%.

Εκτενής αναφορά γίνεται στην περίφημη συμφωνία που αφορά τα γερμανικά υποβρύχια και στην αφιέρωση του 4% του ελληνικού ΑΕΠ για την άμυνα έναντι μέσου όρου 2% στην ευρωζώνη, προτάσσοντας ως αιτία την τουρκική απειλή.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται σε φήμες ότι η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα είχε ως όρο την εκπλήρωση συμφωνιών εκ μέρους της Αθήνας για την αγορά όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η ειδική στον τομέα της άμυνας Κατερίνα Τσουκαλά, σημειώνει ότι από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και μετά η Ελλάδα έχει ξοδέψει 216 δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα, χωρίς αυτό το ποσό να περιλαμβάνει μυστικά κονδύλια.

«Αν η Ελλάδα περιόριζε τις αμυντικές δαπάνες σε επίπεδα παρόμοια με τις άλλες χώρες της ΕΕ την τελευταία δεκαετία, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα γλίτωνε περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από τα χρήματα της τελευταίας διάσωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.