06 Απριλίου 2012

ΑΦΚ Τόλμη: Εκδήλωση «Ηρώων Γη» με θέμα την επέτειο της 1ης Απριλίου

Το περασμένο Σάββατο, 31 Μαρτίου, διοργανώθηκε στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, η εκδήλωση «Ηρώων Γη» με θέμα την επέτειο της 1ης Απριλίου, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού-ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την προσπάθεια της Αυτόνομης Φοιτητικής Κίνησης Τόλμης.

Προς μεγάλη μας τιμή, επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, συγγραφέας και ιδρυτικό στέλεχος της ιστορικότερης κυπριακής φοιτητικής παράταξης Δράσις ΚΕΣ, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης. Κατά την ομιλία του μας μίλησε για τον αγώνα της ΕΟΚΑ ενώ εξήγησε τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ημικατεχόμενη Κύπρο, δίνοντας έμφαση στην επικινδυνότητα της υπό διαπραγμάτευση λύσης του Κυπριακού, της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που αποτελεί ταφόπλακα για τον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου.

Εν κατακλείδι, η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Το ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσο οι Κύπριοι, φοιτητές αλλά και μόνιμοι κάτοικοι των Ιωαννίνων, όσο και οι Ελλαδίτες αδελφοί μας για την εκδήλωση αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και δέσμευση για να συνεχίσουμε με τον ανάλογο ζήλο στο μέλλον για την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού στα διάφορα εθνικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό.

Εκ του ΔΣ,

ΑΦΚ Τόλμη