24 Απριλίου 2012

Ανακάλυψαν άλλες 2 οffshore του Άκη!! Καλά πόσες είχε ο μπινές;


Καινούργια στοιχεία για τις χρυσές μίζες από την προμήθεια των οπλικών συστημάτων Τor-M1 προκύπτουν από το πόρισμα των δύο εισαγγελέων, που αποτέλεσε τη βάση για την άσκηση ποινικής δίωξης και οδήγησε στη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου, οι οποίες ακολούθησαν τα ίχνη της διαδρομής του μαύρου πολιτικού χρήματος, εντόπισαν άλλες δύο υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες ευθέως μεν συνδέονται με την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά δεν έχει ακόμα προκύψει αν έχουν οποιαδήποτε διασύνδεση με τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό ή με κάποιο άλλο από τα πρόσωπα που φέρονται να συγκροτούν την εγκληματική - κατά τις Αρχές - οργάνωση που είχε συσταθεί.

ΕΠΙΤΑΓΕΣ.
Οπως περιγράφεται στο πόρισμα, στην ήδη γνωστή offshore εταιρεία Βlue Bell φτάνουν έξι επιταγές συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων μέσω του λογαριασμού που διατηρούσε ο Fouad Al Zayat, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας Drumilan Offset Programme Ltd, που εμπλέκεται στην υπόθεση της προμήθειας των Τor-M1.
Ωστόσο, με τις ίδιες εντολές, βάσει των οποίων εκδόθηκαν οι επιταγές σε διαταγή της εταιρείας Blue Bell (σ.σ.: πρόκειται για λιβεριανή εταιρεία μέσω της οποίας περιήλθε στην κατοχή της Αρετής Τσοχατζοπούλου το ακίνητο επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι), εκδόθηκαν ισάριθμες και ισόποσες επιταγές σε διαταγή άλλων δύο εξωχώριων εταιρειών που είναι οι P&A Investments SA και Beeston Management SA.
Μέσω αυτής της οδού διακινούνται συνολικά 17,4 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή έχουν εντοπίσει οι Αρχές να διακινούνται μέσω των τριών γνωστών εταιρειών, συνδέοντάς τα με μίζες από τα Τor-M1 αλλά και από την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.
Ωστόσο, αναμένονται οι απαντήσεις επί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής προκειμένου οι δικαστικές Αρχές να διαπιστώσουν ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος που κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

ΑΙΤΗΣΗ.
Από την πλευρά του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μία εβδομάδα αφότου οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού, διεκδικεί τώρα την αποφυλάκισή του. Μέχρις ότου όμως κριθεί το αίτημά του από το δικαστικό συμβούλιο, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός κατέθεσε στη διεύθυνση των φυλακών κατάλογο με συγκεκριμένα ονόματα, που ο ίδιος επιθυμεί να τον επισκέπτονται όσο βρίσκεται στο κελί 2 της 6ης πτέρυγας. Το «καρέ» των υποψήφιων επισκεπτών του πρώην υπουργού αποτελούν - σύμφωνα με πληροφορίες - οι συνεργάτες του γραφείου του Δημήτρης Κωστόπουλος και Μαρία Αγγελετοπούλου, η εξαδέλφη του Νίκη Νησίδου και ο φίλος του Χρήστος Ρούσος.
Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο Ακης Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας στο οποίο στηρίζεται το κακούργημα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ήδη παραγραφεί.